Two in one fick det bli.

Då vart det morgon igen då da. Jo och här sitter jag med datorn i knät och har sovmorgon. Jo sovmorgon kunde jag haft men lyckas aldrig med just sovmorgon. Allt är som vanligt igen. Förutom att hela familjen är ledig bara jag som går in och jobbar mina pass. Nästa år ska jag ta semester just den här tiden. Så att jag har samma lunk som de andra har.

För ett och ett halvt år sedan köpte vi en ny torktumlare en av de dyrare sorten. En Samsung som egentligen aldrig vart vidare bra på att samarbeta. Tvätten var aldrig torr, den stannade. Men glad melodier spelade den. Dyr vart den men för ca två veckor sedan sa den stopp lämnade ett meddelande HE. Villket betyder fungerar ej. vägrar jobba mera.

Igår när jag och maken var i stan så gick vi in på Elgiganten för att bara titta lite. Som alltid när vi bara tittar lite som kommer vi där ifrån med mindre pengar i plånboken än när vi gick in.  Vi köpte en två i en maskin. Jag ville innan vi gick in att vi skulle laga vår Samsung maskin, men tänker att den var fasligt dyr, och med reparatör kostnader och eventuella delar för att laga så hade affären blivit ännu dyrare. Så det fick bli en helt ny maskin i stället. Det blev en Siemens  tvätt och tork i ett. Minns att min farmor hade det för många år närmare 25 år sedan. Så de har ju funnits en ganska så lång tid.   Tvättmaskin kommer på tisdag nästa vecka och jag hoppas verkligen att den ska hålla mera än ett och ett halv år. Vi har ju i över tio år haft en Miele tvättmaskin som ännu fungerar och fungerar bra till och med. Den kommer antagligen fungera i tio år till. Den tänker vi ha kvar. Kan det bli bättre? nu har vi ju två tvättmaskiner och en torktumlare. Lär bli enkelt att tvätta. Tänker att tvättkorgen nästan alltid kommer att vara tom.

Redan nu har vi lagt upp vissa regler för just tvättandet. Den nya maskinen ska göra finliret och det som kan torktumlas. Vår gamla gidigna Miele han kommer få göra det där grövre jobbet. Som jobbkläder, jeans och de lite tyngre grejerna.  Aldrig mer en Samsung blir kontentan av detta. Visst de ser snygga ut och  är det lilla extra, med musik och allt. Men nej tack jag föredrar det vanliga mera gedigna enkelt men bra. Vi hade tänkt oss en duo Miele men den vart så fasligt dyr. Kostade 25 tusen nu kom vi undan med mera än hälften.

Ja vem kan skriva om en torktumlare och tro att någon läser. Jo det är jag det.  En fin dag skapas så börja redan nu.  Godmorgon.

Lev idag just nu, igår har varit och morgondagen kan komma att bli. Men det vet vi inte säkert. Idag just nu är det som gäller. Idag kan vi göra något åt.  Problemen tenderar att vara där borta i fram eller baktider. Just nu kan vi göra något åt.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook