Ett kassaskåp fyllt med Kärlek hade varit något.


Hur förvarar vi våra värdesaker? Vad är det för värdesaker vi har? Vi har alla olika syn på vad vi har för värde,-saker och vad som ligger i det vi värderar. Pengar är inte allt ,tänker jag utan jag börjar förstå att pengar egentligen inte har så mycket värde.

Pengar kommer in och pengar går ut. Jag för min del om jag nu hade haft ett kassaskåp, skulle vilja lägga in alla foton på mina barn. Dom har ett värde för mig, skulle dom försvinna hade en del av mitt liv försvunnit.

Jag har en gammal brosch som jag fått av min gamla nu inte levande farmor som skulle legat där i.  För inte så länge sedan gav min son mig saker som han ville att jag skulle lägga undan och spara för hans räkning. Det första var hans nu avlagda Vigselring, den ville han spara till sin ännu så unga dotter. Som ett bevis på att han och hennes mamma en gång trodde på att de hade en framtid ihop. En symbol till dottern, att hon blev född i kärlek.

Kärlek är värda att lägga i kassaskåp. Tänker jag.

Min lilla brosch är en kärleksgåva från farmor till mig.  I mig är det en symbol där det bor kärlek.  Sonen kom en vecka efteråt att ge mig manschettknappar och en ring, som han hade fått av sin pappa . Sonens  pappa hade fått av sin pappa som troligtvis på sin tid var stolt över att ha denna vackra ring. Klackring, tror jag det heter.  Ni vet en sådan där ring med en sten i.

Det finns miljoner saker man kan spara i ett kassaskåp. Men då jag innan har tittat så har det varit ett för dyrt köp, för mig. Idag ser priserna lite mera lättsamma ut. Kanske är det just i priset  i en vara som man behöver som gör värdet på pengar.  Det är då  pengarna egentligen har ett värde.  På Nordsec.se känner jag att priserna är mera överkomliga. Rymligt verkar till och med det billigaste vara. Fast  rymligheten  är ju olika, det beror på vad man ska ha i sitt kassa skåp.  Jag som tänker mig förvara kärlekssymboler i kassaskåp, behöver ju inte så stora förvaringsutrymmen.  Makens kamera som han har en förkärlek till, skulle få plats.  Mina foton och alla mina minnen om kärleksfulla personer skulle få plats.  Kanske inte så att det är stöldbegärligt gods, inget av värde för någon annan. Men det hade varit ett bra ställe att spara saker på. Där jag alltid vetat vart jag ska leta. Ja vem vet, kanske är dags nu att faktiskt köpa ett sånt där kassaskåp.

Vad skulle du spara i ett kassaskåp?  Hur stort kassaskåp behöver man?  Jag har inte en aning mera än att jo, kanske är det dags nu. Ett ypperligt tillfälle skulle det varit för att få ordning på alla de där viktigheterna, som nu har speciella ställen lite varstans här i huset. Kanske dags nu, att en gång för alla, få till ett och samma ställe till allt det där som är viktigt. Kanske till och med så att jag skulle slippa leta runt i allt när jag letar arbetsbetyg mm. Jag som alltid är ute och letar jobb, fast jag redan har jobb.  Men ibland kan gräset vara grönare och ibland är det värt att söka och prova på andra jobb.

Lev idag just nu, igår finns inte längre här mera än i symboliska saker som kan läggas i ett kassaskåp av kärlek.  En häftig tanke att ha ett kassaskåp fyllt av kärlek.  Imorgon ligger där borta i framtiden där man skulle kunna kika in i kassaskåpet fullt av symboler och minnen i Kärlek.

Ha en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.