Varning för att köpa bil på Bogesunds Bil.

Under all kritik. Dottern åkte 17 mil för att köpa bil. Bil för dottern och hennes pojkvän då pratar vi Volvo. Jo, Volvo, Dyrt pratar vi, om man nu ska ha en ganska så fin bra bil. Eftersom pengarna saknades så tog dom lån på banken. Dom kände att eftersom det är en bilfirma, så finns det lite trygghet i köpet.  Bilen kostade runt 200,000 mycket pengar om vi pratar vanliga knegare och nyblivna föräldrar.

Men säkerhet är viktigt, då lille guldklimpen Alfred som bara är två månader ska åka med i bilen.

Bilfirman hade massvis att göra antagligen, för bilfirman visste att de nyblivna föräldrarna skulle komma och köpa bilen.  ändå hade de inte hunnit tvätta bilen. Inte gjort i ordning den alls. Nu tror jag mera det handlar om att de ville mörka, det som är problemet.

För dottern och hennes sambo hade överseende med just iordningställandet, av bilen.  De skulle de inte ha haft, så här i efterhand vet vi det med säkerhet.  Dottern och sambon tänkte, vi gör det själva på väg hem.

De stannade till för att tvätta av bilen innan de körde alla mil hem.  Någonstans mellan  Ulricehamn och Färgelanda.  När bilen var tvättad så märkte de att det var fula skav märken på kofångaren bak och fram  på bilen.  Idag när de sovit ut efter den långa resan åkte de till Volvo för att undersöka vad det skulle bli för kostnader och om det ingick i Garantin. Men nej då, Bogesunds bil.   Just denna bilfirma ska man akta sig för.  Trotts  att köpet inte ens är 24 timmar gammalt, så tänker dom inte  rätta till felen som var gömd under smutsen på bilen.  Riktigt fula märken är de, de hade målat över med en märkpenna antagligen.  övermålningen klarade inte  av en biltvätt.

En bil för 200. 000 och Bogesunds bil hjälper inte ens till att rätta till felen.  Utan säger istället att de får lämna tillbaka bilen. De ska alltså åka de 17 milen igen fram och tillbaka för att lämna tillbaka bilen. Vilket är 34 mil  som är helt onödiga för den nya lilla familjen.  Tror inte heller att Bogesunds bil tänker betala de extra kronorna som  dottern får lägga ut på bensin  eftersom de måste köra två bilar.

Akta er för denna bilfirma,  har dom fina bilar?   Jo säkert men fin på ytan mera smutsigt om det blir problem. Så tänk om, gör om och välj en annan firma.  Det finns mycket bättre firmor än just detta företag.

Jag lovar, efter ett bilköp ska man känna sig nöjd. Det gör man inte när man handlat där.

Fy skäms på er.
Nog om detta

Lev idag just nu igår är historia och morgondagen är först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Varning för att köpa bil på Bogesunds Bil.”

 1. Profilbild för Pelle Torstensson
  Pelle Torstensson

  Hej. Det är synd att du inte skriver att köparen visste om att bilen inte var klar när de åkte ner till oss. Det är också synd att du inte skriver att köparen fick ett prisavdrag på 19.500:- för att själv åtgärda de felen som de blev informerade om. Självklart har vi garantier men inte på fel som man har kommit överens om att åtgärda själv och som man har fått prisavdrag för. Dessutom har vi 8 dagars öppet köp med full återbetalning av köpesumman om man ändå inte är nöjd. Med vänlig hälsning Bogesunds Bil.

  1. Profilbild för Carina Ikonen Nilsson

   Nu är det så att de gått med på att själva åtgärda fel som var på ena dörren dessutom var det något med bromsarna. Men att de skulle vara tvungna att lacka om hela bak och framsidan på bilen var inget som de visste om. Eftersom de svarta märkena var dolda lackstift så var ju detta ett problem.

   Man ska ju kunna tvätta en bil utan att det dyker upp en massa svarta skav-märken. Dessutom så hade Ni skrivit i annonsen att de va nybilsgaranti kvar. Stämmer inte eller vad betyder nybilsgaranti?
   Du nämner att ni gick ner i pris a 19 500 det handlade ju om de fel som de visste om att de fanns. Vilka var bromsar och någon bula på ena dörren. Att pruta på en bil är kutym något man alltid gör vad jag vet. Eftersom vi alltid köper helt nya bilar så vet jag det, för till och med på nya bilar är det sedvanligt att pruta. Det är ju inte så att ni gjorde dessa ungdomar en tjänst, utan ni sålde en bil och dolde fel som ni visste om. Dessutom så vet jag att min dotters sambo hade flertalet samtal med säljaren angående de DOLDA felen. Som ni inte ville kännas vid. En bil måste väl gå att tvätta utan att det visar sig en massa konstiga svarta skav-märken! Att de sedan ska behöva åka de 36 milen med er bil som ska lämnas tillbaka, plus deras andra bil med deras lilla son en gång till, för de måste ju komma hem igen.

   Betalar ni bensinen, Lunch förlorad arbetsinkomst mm? Det lär ju ta en hel dag att göra detta en gång till.

   Enklare hade ju varit att ni lät en Volvoverkstad åtgärda felen som köparna inte visste om. De fel som de känner sig lurade på, så hade ju problemet varit löst. Visst det kostar en slant men att luras kan kosta ibland. Att luras är redigt fullt ärlighet är bättre och det kommer man långt med.

   Dessutom det mejl du skickade till mig om att lägga ut på sociala medier. En blogg visst det är kopplat till min Facebook. Du skriver att jag inte vet hela historien. Det sista mejl till mig igår sa ju att du inte heller är insatt i affären eftersom du var på semester och skulle återkomma när du var på plats.
   Hade ni skött detta snyggt så hade jag inte ens blivit irriterad och känt att jag behövde skriva detta inlägg. Dessutom tycker jag det är viktigt så att inte andra blir lurade av er och era bilar.

   Självklart vet jag var jag inte ska köpa bilar framöver. Fast det visste jag redan innan, för jag har en bilfirma som jag är trygg med, de vet att det är viktigt att kunden är nöjd med sitt köp om man lägger en 200 000 på bara en bil.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook