Viss saker kommer upp när man frågar sig själv.


Utbildningens tiden kunde börjat bättre än den började för oss. Redan dagen innan började den vid läggdags. Då fick jag ett sms av Sj som meddelade att vårt tåg skulle bli två timmar sent. Fick skicka sms till min kollega som också skulle med samma tåg.  Efter detta va det lögn, att somna. Låg och tänkte på att vi kommer missa två timmar av dag ett.   Men när vi väl var på plats så vart det okej. Kändes dumt att komma in så sent när det redan i första mejlet stod klart och tydligt att det vart viktigt att komma i tid.  Dessutom är jag inte någon som inte gillar komma i tid. Kan man komma fem minuter sent så går det att komma fem minuter innan.

Massvis att läsa fram tills nästa gång vi ska ge oss av. Jo sånt är det.  En sticka med massvis med Art fick vi med oss hem. Den ska till jobbet. Så den ligger på sin plats i väskan.

Nu ska det jobbas några veckor till innan nästa gång. Ska ha hunnit med Fem lektioner på hemma plan och frågan är hur jag ska få till det.  Men jag ska försöka.  Jag ska till och med göra en kraft ansträngning för att få till det.

Social färdighetsträning tror faktiskt att vi alla kan behöva lite till mans faktiskt. Jag fastnade på frågor som är jag tydlig?  Hur är jag med att ge negativa besked. Hur är jag  är jag naiv?  Där brändes det lite extra för jag vill se godheten i människor och inser att allt jag ser är inte bara bra utan ibland ligger det något bakom och är ganska så tydligt att se. Väljer jag att inte se, handen på hjärtat så jo även jag har små högar av grus under mattan fast jag är så noga med att städa.
Hm går det att ändra på?  Jo, jag tror det jag ska göra ett försök i alla fall. Vara mera medveten, vara mera i stunden just nu.

ja just det lev idag just nu, igår är inte längre här och morgondagen är inte här ännu. Ännu kan vi förändra saker som vi inte är nöjda med i alla fall i oss själva. Här ska städas och stärkas i det där som är naivt känner jag.

Ha en fin söndag.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.