NSPHiG erbjuder en utbildning i två dagar som heter Med starkare röst.

Jag har haft förmånen att få hålla en sådan utbildning för Socialpsykiatrin. Under två dagar redan igår var vi igång vid nio på morgonen.  Utbildningen jag höll  handlade om att stärka rösten våga ta plats våga ställa krav. 9 stycken deltagare hade anmält sitt intresse. Det var socialpsykiatrins kunder som deltog i utbildningen, personalen som annars jobbade där fick nu serva oss under utbildningen.

Det serverade kaffe och smörgås på morgonen, lite frukt under förmiddagen, en redigt god lunch  där det var soppa under gårdagen, idag ugnsstekt fläskkarré med äpplemos, potatis och grönsaker och på eftermiddagen blev det kaffe och kaka.

Det var precis som vilka utbildningsdagar som helst.  Precis som när man har ett riktigt jobb.  Jag känner kärlek för hur bra personalen ansträngde sig och gjorde det där extra, för att vi skulle känna det som om vi var på teamdagar eller vad man nu kallar det.

Utbildningen jag höll i var Med starkare röst.  Vi gjorde bikupor.  grupparbeten mm.  Idag gick vi till verket och gjorde en handlingsplan för hur framtiden ska se ut.

Igår kväll småpratade jag och maken om hur det varit att vara utbildare. Han sa något om att första dagen säger inget om min förmåga att vara kursledare, utan beroende på hur många som dök upp idag, så var det beviset på hur bra utbildningen var. Tänka sig alla kom idag med, ingen hade blivit sjuk. Utan redan vid nio idag på morgonen, satt vi alla där och kämpade vidare med vårt material.

Två fantastiska dagar har jag fått förmånen att vara en del i. Två helt fantastiska dagar, där vi tillsammans skapade gemenskap, tydlighet och en framtidstro på att allt är möjligt.  Jag fick en jätte fin liten blomma som tack för utbildningen den har jag i mitt köksfönster den kommer att påminna mig om dessa fina dagar och känslan som rymmer inom mig nu.

 

Tack ett särskilt tack till att deltagare i dessa två dagar. Tack för att jag fick förmånen att vara en del i era dagar. Tack även till personalen som gjorde grovjobbet med att serva oss. Ni gjorde det där lilla extra och det är inte alla kommuner som gör det.

Lev idag just nu, igår är i historian morgondagen den är här först imorgon.  Just nu mår jag som bäst, sitter här med skrivbordet i knät och gör det jag gillar allra mest. Dvs skriva. Njuter av känslan efter dessa fantastiska dagar.  Just nu gäller i morgon är en helt ny dag och kommer först imorgon.

Vill göra detta igen och igen för oj vad roligt och spännande denna händelse har varit.

Gokväll…

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook