Lite kvälls ord.


fötterna på skrivbordet.

Får bli lite vitsippor med tanke på Våren som komma skall.

Fötterna på skrivbordet, nu är det helg för mig. Ett stort glas vin bredvid mig. Jo jag behöver den här vilan. För även om jag var ledig igår, så låg jag i soffan med feber och va sjuk. Idag har jag varit på jobbet, faktiskt jobbigare dag idag än andra onsdagar. Men nu är den gjord, nu har jag semester i några dagar. Ska vara ledig enda fram till nästa onsdag. Julafton firade jag på jobbet. Vilken fin julafton, jag fick förmånen att uppleva. Mina fina tjejer på jobbet gjorde dagen så fin. Vi hade trevligt från det jag kom till jobbet, kl 8.00 tills det jag gick hem vid 21.00. Asså säga vad ni vill men att fira julafton på mitt jobb var en höjdare. När jag sedan kom hem öppnade vi julklappar, runt halv elva traskade vi iväg till Kyrkan för att delta i midnattsmässan. Där träffade vi på våra grannar som vi promenerade hem med efter mässan.
Väl hemma igen så vart det dags för att sova. Vaknade igår med feberkänslor i kroppen, sov hela dagen. En och annan filmsnutt från olika filmer hann jag med, mellan varven jag sov. Åkte till jobbet idag redan vid åtta, åkte hem vid fem. Maken hade bilen så han kom och hämtade mig. Väl hemma så hällde maken upp ett glas rött, nu sitter jag här. Njuter av ledigheten som ligger i min nära framtid. Njuter av att veta att det är flera lediga dagar i rad framför mig. Imorgon kommer broder och min dotter på besök, broderns barn ska få julklapp. Dottern har jag redan gett julklapp till, men vi träffades innan julen och får låtsas att det fortfarande är lite jul kvar imorgon.
Julen är över, för mig var det en fin jul fast jag jobbat. En jul att minnas.
Snart är det ett nytt år, efter nyåret fyller jag år. Inte bara jag som fyller år, vi är många i min familj som fyller år i januari. Efter januari, ja det är då, framtiden blir som jag vill. Det är då när jag febrilt börjar leta vårtecken, börjar njuta av tanken på att våren snart är här igen.
Hallå redan nu, känner jag fjärilarna i magen som visar sig med vår-letar-tecken.
Lev idag just nu, imorgon är här först imorgon. Igår är bland våra minnen. Just nu gäller, just nu kan bli morgondagens minnen. Just nu, påverkar vi. Just nu, kan bli ett bra eller dåligt minne i framtiden. Så det gäller att välja.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.