Akupunktur. Allt sitter i huvudet…


Allt sitter i Huvudet, med en tro kan man förflytta berg… Nu är jag klen i min tro om vi pratar religiösa saker. Fast någonstans inom mig har jag nog lite tro ändå. Nåja, i alla fall tror jag att gott föder gott. Ge kärlek och du får kärlek igen. Finns säkert någon sång om det. Men just nu är det tyst i huvudet på sånger, utan mera i min tanke är att allt sitter i huvudet. Det var en fd kollega till mig som sa det. Nu pratar vi akupunktur, Som jag skrivit innan så har jag artros. Inga mediciner funkar på mig. När jag åt Arcoxia vilket jag gjorde för några år sedan så blev jag sjuk. Sjuk på riktigt så att jag var tvungen att åka till storsjukhuset för att kolla lungor mm. Då funkade i och för sig medicinen för ont hade jag inte men, vatten i lungorna fick jag och kroppen svullnade upp,Svimningskänslor i två dygn och bara jag nuddade min hud fick jag vidriga blåmärken.

Nej medicin fungerar inte på mig, dessutom är jag livrädd för biverkningar pga då jag åt Arcoxia. Jag har under några veckor provat på det där med Akupunktur. Det kollegan sa att det fanns inga vetenskapliga bevis på att det fungerar. Han hade lite rätt men ändå lite fel där för det finns forskning som säger att vissa blir hjälpta av det men inte alla. Hade det inte funnits forskning på det, så hade sjukgymnaster inte fått använda metoden. Så forskning finns att det finns vissa, som faktiskt blir hjälpta av Akupunktur. Jag är en av de lyckliga i just det. Har provat på det nu i över en månad, har tre gånger kvar denna gången. På mig fungerar det, värken håller sig borta i nästan en hel vecka. Den dagen jag igen får nålarna instuckna i höften och benet, börjar värken på natten innan nålstickardagen.

Just det står jag ut med. Morgonen med värk står jag också ut med. För jag vet att när jag efter någon timme lämnar sjukgymnastiken så är värken borta, helt under nästan en hel vecka. Förra veckan på Torsdagen fick jag nålar i höften och det har varit väder omslag. Vilket jag brukar känna extra mycket i min höft, men denna gången uteblev det onda i höften som orsakas av vädrets makter. Denna gången kände jag inte alls av det. För bara en timme sedan var jag och fick mina nålar, nu är höften som om jag var 20 år igen. Känner mig tacksam över att det fungerade på mig. Skulle det nu vara så som kollegan sa, att allt sitter i huvudet. Det spelar det ingen roll. Bara värken är borta och jag slipper ha ont, så gör det mig inget om det är i huvudet det sitter. Då får det bara vara så, men ont har jag inte. Då är det helt okej. Skulle bara önska att jag då kunde få in det i huvudet utan de där nålarna, för det gör lite ont när de är där och de ska skruvas på dom. Med tankens kraft kan vi förflytta berg nja Rättare är väl att: Tron kan försätta berg.

Lev idag just nu. Igår finns inte längre hör utan är bara former av erfarenheter, minnen idag. Morgondagen kommer först där borta i framtiden. Och just det vet vi inget om. Just nu gäller det är just nu vi lever och andas. Ha en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.