Åstol.

Vi tog oss en tur dit. Där fanns Åstols rökeri, Helena Bergström med filmteam och familj. Några snickare också vi då da.

Vi valde att åka hem idag. Men det har varit två underbara dagar ute i vår husbil. Igår åkte vi till Åstol. Man tar båt från Rönnäng. Åstol är en liten ö som ligger ca 15 minuter från Rönnäng. Rönnäng ligger på Tjörn.

Själva ön Åstol är bebodd, det är riktigt trångt mellan husen. När man tar promenad runt ön, gör man det på en timma. om vinden är kall. Eller om man vill passa båt-tiden som inte ligger allt för långt emellan. En del klippor fick det traskas i. Står man på sidan där helikopterplattan är ser man till Marstrands fästning.

Igår när vi var där så var det filminspelning. Filmen som spelades in heter Dancing Queens Helena Bergström med familj är skaparna av detta verk.

Kanske lite svårt med distansen men munskydd på hade hon i alla fall.

Tydligen kommer man att kunna se den på Netflix. Själva filmen spelades in vid Åstols rökeri

Ön var fantastisk verkligen värd att se. Nu var det ganska så folktomt igår självklart sommarsäsongen är över. Det var lite snickare, lite film folk och vi som var där. Under vår tur fick vi även uppleva det där stora hummerfisket även om det var på håll. Eller i alla fall såg vi några som var ute och la i sina tinor.

När vi stod vi den så kallade Röda stugan så fanns där ett par fyrar. Men det var en vi tog kort på.

Visst är bergets form helt fantastiskt? Fanns mycket att se på Åstol.

Det fanns allt en del som var ute på sjön och nöjesåkte med.

Nog för nu, Lev idag just nu igår är historia och morgondagen är här först imorgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook