Ibland är dagarna bara helt underbara.

Det är dessa underbara dagar vi lever och andas för. Låt oss samla många sådana dagar. Det är dessa dagar som blir gyllene i bland våra minnen.

Ibland känner jag mig osäker på vad som menades i sammanhanget. Igår fick jag till mig att jag kunde vara ledig som imorgon, då det är helgtider på jobbet. Detta gjorde mig konfunderad, när jag funderade på om det var så att man ville jag skulle vara ledig. Eller om det var så att om jag ville, så fanns möjligheten till ledigt. Hm…. ibland är jag trög, vilket gör att jag för att slippa rädslan av missförstånd måste fråga, fråga så tydligt det bara går.

Jag inser att människor ibland tycker jag är konstig, jag gör som jag måste göra. Men det är lite det som är jag, innan för skalet av nöten. Jag bara måste fråga tills jag förstår, för att slippa ångest över att jag tolkat fel mm. Nåja nog om detta.


Idag har jag haft en fantastiskt fin dag. Dessutom har jag hunnit med att ta mig till min fantastiska frans tjej. Jag har för ett år sedan börjat göra ögonfransar, vilket jag hållit på med var tredje/ fjärde vecka under ett års tid snart. När tiden egentligen var, så var franstjejen tvungen att avboka, då det fanns misstänkt Covid. Sedan när vi bokat in en ny tid så var jag tvungen att avboka i väntan på att själv få svar om Covid. Idag blev det äntligen gjort. Idag blev det både fransar och naglar gjorda.

Nu är det inte just detta som var det som var bra med dagen. För det var att vi fick förmånen att vara farmor och farfar åt vårt lilla barnbarn. Den lillflickan går inte av för hackor. Herre min skapare vad vi gjort saker idag. Den leken vi leker mest är Lassemajas detektiv byrå. Vi ser tjuvar över allt och hemliga brev skrivs på skrivstil av lillflickan. Så roligt att det blir lite ensamt när vi lämnat henne. Men det behövs lämnas för att få återhämtning.

Hur orkade man när man själv hade småbarn? Kanske för att man var tvungen, kanske var det inte riktigt så mycket uppmärksamhet som det blir idag. Det vi gör när hon är här, är att vara fullt uppe i henne och hennes lekar. Allt vi gör är för att göra henne nöjd och glad. Nu är inte det svårt, för hon är alltid så glad och så underbar att umgås med.

Nej nog om detta. Idag blir en dag i tacksamhet.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon så det är just nu som gäller. Just nu, just nu det finns massvis av just nu. Just nu tar slut den dag vi inte andas mer.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook