2021 och en väldigt massa ord.


God fortsättning på det här spännande nu så nya 2021

Idag hade jag sovmorgon, om jag går efter mina mått. Vaknade först 7.30. Satt med mitt gokaffe i soffan och njöt av den stilla morgonen. Insåg att övriga familjen kommer att sova länge, om jag vill få bort festen från igår, så blir det jag som kommer att ta bort den. Det gjorde att kaffestunden blir av kortare sort. Var på andra koppen blev tillsammans med diskmaskinstömning. Efter diskmaskinens tömning så gick resten i en rask takt. De kvarvarande champagneglasen skulle diskas, vinglasen lika så. Bordet skulle göras mindre och mattan skulle dammsugas. Tog kanske en timma att plocka iordning men det resulterade i att dammsugaren som är en Dyson gick varm. Övervåningen blev dammsugen och jag blev riktigt nöjd med min ansträngning.

När städandet vart klart ringde sonen som visad sin nya robot som dammsög hemma hos dem. Jag är inne på min 6 robot, blev lite impad. Inser att den vi har på övervåningen, kanske ska ner till källarvåningen. Kanske, kanske eller inte så mycket kanske, tror jag……

Maken är nog redan helt säker på att jag innan ledigheten är slut, kommer att ha en liknande den robot som sonen införskaffade. Jag ska inte säga att jag inte är nöjd med den vi har men den sonen hade var smartare och riktigt bra faktiskt. De jag ha är inte Google anpassade. Den i källaren gillar inte mina virtuella väggar. Eller gillar Herr Källman som vi kallar honom struntar i de virtuella väggarna. Vilket gör att han fastnar på mattan och inte orkar dammsuga där jag vill att han ska dammsuga. Jo vem vet kanske får det bli en sådan där mera Google vänlig sak.

Nu har vi då sagt adjö till det där konstiga året 2020. Pust känns nästan som jag pustar ut på riktigt för det har varit ett tuff år. Började ju tidigt det där med covid / Corona. Men jag tror vi har lärt oss en del under det där gamla året 2020. Lärt oss och missat mycket men missarna har nog även gett oss andra alternativ som kanske till och med gett oss nya erfarenheter och roligheter. Själv missade vi eller blev snuvade på Iron Maiden Konserten som skulle varit i juni. Biljetterna är kvar men frågan är om det kommer att bli någon av konserter igen. Kommer vi någonsin samlas så många på samma plats?

Många har varit ute på vägarna som husbilsförstagångare. Vi var Första gångare får två år sedan, då vi köpte vår första husbil. 2020 köpte vi vår andra husbil. I år ska vi inte över huvud taget köpa någon husbil, utan vara ute och åka i den.

Jag tänker att vi lärt oss att uppskatta det vi har här hemma, på ett annat sätt än innan. Närområdes kunskaper och kärlek har blivit till under de olika tiderna i denna coronatidsålder. I alla fall är det så för oss. vi har hittat många mysiga ställen i vårt närområde. Vilket jag tror inte vi hade gjort om vi hade haft fri rörelsefrihet under förra semestern.

Vi har lärt oss att visa respekt och omtanke om de som är omkring oss. I alla fall så har vi i vår lilla värld lärt oss att ha omtanke, om att inte sprida smitta. Vi har hållit avstånd, varit noga med att inte vara i stora folksamlingar, varit uppmärksamma på symtom, tacka nej till umgänge om det funnits minsta misstanke om covid-tecken. Tvättat och spritat våra händer. Njutit av gemenskap utomhus för att inte bli eller smitta.

Jag tror att detta kommer vara med oss i framtiden. Tror vi blivit klokare under det gångna året. Tror vi kommer ta med oss de klokheter in i framtiden, in i den framtid som redan nu snart är ett dygn gammalt.

Låter som jag gillar Corona men nej, det gör jag inte. Men jag känner att tiden som varit i alla fall gjort mig klokare, fått mig att uppskatta saker, jag innan tagit för givet. Ser det som höjdpunkter när vi träffa våra barn, just den tiden har blivit mera värdefull än innan Covid. Den tiden är inte så självklar längre Idag är det dyrgripstid när vi kan träffa våra barn och barnbarn. Vi har provat på nya sätt att umgås, vi face-timar nästa dagligen med våra små barnbarn och barn. Idag är dom aldrig mera en en bild bort. Vi har haft möten med skola och andra instanser via virtuella möten. Dessa tar mindre tid, under sådana möten pratar vi om sådant vi behöver prata om.

Vi har börjat prata med främlingar på ett helt nytt sätt under det gångna året. Vi i alla fall i vår lilla familj, har blivit mera vänliga i möten med andra. Viktigheterna är mera viktiga viktigheter. Inte struntsaker utan mera sådant som är viktigt.

Oj det blev många rader idag, jag som bara ville önska god fortsättning på detta ännu så nya år.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar mera än i minnen. Morgondagen kommer först imorgon.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.