Pouring är det konst eller bara dramatik i färger?.


Det har varit födelsedag fast redan förra veckan, vart det. Men vi tänker allt hinna med en födelsedag till, denna veckan med. Förra veckan fyllde jag år.

Denna lilla söta fick jag av stora sonen som bor här hemma.

Denna veckan är det stora sonen, som fortfarande bor hemma som fyller år. Det är mycket firande runt december och januari. Det börjar redan i början av december, det där med födelsedagar. Det känns som att dec- Jan så är något firande av högtid eller bemärkelsedagar varje vecka.

Min födelsedag blev till att jobba, till och med jobba jour. Jag bjöd Ungdomarna på tårta. Ungdomarna tog i för kung och fosterland för att sjunga till mig. Från jobbet fick jag fina tulpaner, av mina arbetskamrater. Just det där med tulpaner är Januari grej för mig. Det är så det blir försmak av det som komma skall.

Det som komma skall är ju den snart så fantastiska våren som lär bli till någon gång i Mars April.

När jag kom hem på fredag morgon så ställde jag tulpanerna jag fått av mina arbetskamrater på köksbordet. Av maken fick jag också tulpaner, vilka fick bo på farmors matsalsbord i vardagsrummet.

Jag köpte egen present till mig själv i formerna Akrylfärger. Jag har aldrig målat med just akryl, men nu har jag provat på det där som heter Pouring. Vilket jag inte ännu fått någon nöjdhet i. Det är svårt att blanda till färgerna, få ut dom på hela kanvasen. Jag är antagligen för snål med färgerna. Men det är en teknik jag ska se till att få till på riktigt. Mitt problem är att jag alltid har lite bråttom. Kollar för snabbt på det jag vill lära mig, testar, testar igen och igen tills jag får ett hum.

Den första jag gjorde säger mig för många färger men så roligt.

Jag får bli mera frikostig med färgerna har jag kommit framtill, för att få till det till så att färgerna täcker hela tavlan. Men jag har testat och jag kommer få till det till slut. Nu vet jag inte om jag kan kalla det för någon färdighet, det här med Pouring? Det är ju färgerna som gör jobbet, inte jag och min pensel. Det brukar jag vara jag och penseln som gör jobbet, nu är allt utan pensel.

Men det är roligt och det är spännande att se färgerna som flyter ut och ihop. I varje bild blir det bilder i bilden, det gör något med mina tankar och ger en känsla av spänning.

Nå ja, någon färdighet är det inte i alla fall inte! Vem vet kanske kan det bli det senare. Lite mera av min snålhet, tänker jag dela med mig av. Mina första canvas pouring grejer, är gjorda på gamla tavlor. Tavlor stått undan gömda, för jag inte varit nöjd med det jag målat. Dessa lär sedan även dom bli undan gömda av mig, tänker jag.

Nej nog om detta. Lev idag just nu, igår finns inte kvar mera än i tavlor morgondagen lär inte bli någon bildtavla av mig för då är det jobb som gäller. Ha en fin kväll ta hand om dig….

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.