Vissa dagar är svårare att välja…

Idag var det lite svårare att tänka på mitt ansvar i att välja lycka. Höften spökar på natten så det gör riktigt ont. Tänker att det snart är dags för en cortison spruta igen. I den tanken blir det vågor i magen. För bara ett halvårsedan var jag någon som inte tog sprutor. Nu har jag under detta halv år tagit båden fästingspruta, stelkramp samt cortison i höften. När väl covid vaccinet erbjuds mig ska jag gladeligen ta emot det. Men nu är det då dags för mig att be sjukvården om en lite injektion i höften igen. Fast det bär emot. Men det kommer att bli till. Kommer inte vara många nätter jag står ut med den höftvärk som var i natt.

white and black moon with black skies and body of water photography during night time
Photo by GEORGE DESIPRIS on Pexels.com

Idag är första dagen på resten av mitt liv. Jag har ett ansvar att välja lycka. Det var svårt idag värst va det innan tandläkarbesöket jag skulle göra kl 11.30. När jag satt i väntrummet hos tandläkaren så vart oron i kroppen men när den var så att den rev i mig. Bytte jag ut lite tankar. Började i fråga sätta om detta verkligen var ett besök som var det värsta. Svaret blev i mig nej, det är inte ens i närheten av värsta. Det hjälpte inte, oron fanns kvar. Då sa jag till mig själv i det tomma väntrummet att nej du nu får du tänka på något annat. Vilket jag gjorde. Det blev en tanke om att det finns så många mammor i världen som just nu är oroliga för sina barn. Dom vet inte ens om de kan ge sina barn mat i just denna stund.

purple leaf
Photo by Pixabay on Pexels.com

Just dessa tankar hjälpte mig från att landa i att vägra besöket till tandläkaren. Efter tio minuters väntan så blev jag uppropad. Efter en halvtimmas tid så var besöket över ny tecknad tandvårdsförsäkring och vet skapen om att mina tänder är hela, välskötta och redo för en ny tre års period. Det var inte det värsta besöket, mina fantasier var fantasier som inte alls var närheten av sanningen. Besöket är nu historia och över. När jag skulle till tandläkaren så var jag rekommenderad att ha munskydd. Självklart tackade jag ja.

Jag har en önskan idag det är att postnord kommer att ta mitt paket med mina målargrejor i till vårt lilla samhälle. Vi får se vi får se. Kanske så kan jag hämta mina grejer och göra en ny tavla.

Idag är första dagen på resten av ditt liv. Imorgon är i framtiden och igår är historia. Det är just nu, just nu i resten av ditt liv. Lev ditt liv. Ta ansvar över att välja lycka. Låt inte dina känslor och tankar göra livet något som du inte vill.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook