Vissa dagar skimrar det om mera än andra

Det lär bli en tupplur eller en tidigt tidig kväll för frun i huset här hemma. Gick upp redan innan kl. 6 idag. Började med mina färger redan innan klockan slog åtta. Under förmiddagen åkte jag och maken hem till dottern som en bit bort härifrån. Vårt lilla barnbarn fick en lite Lördagsgodis påse när vi kom. Men både mamma och pappa tyckte det räckte med klubban och tablett asken. Resten av godiset gömdes undan till bättre tider. Dottern fick tavlan jag målat och Hennes Sambo fick tulpaner. Vet inte om han blev så glad men det får liksom bli så ibland. Ibland får det bli en tulpan eller två.

Vi spelade bamsespelet, pusslade och lekte med saker inne i Alfreds rum. När mormor som jag är, frågade om hon fick lägga sig i Alfreds säng. Tyckte Alfred det var en bra ide. Men så fort jag blundade så var han noga med att jag skulle vakna. Efter några timmar där, blev det dags för hemgång. Då tyckte Alfred att han skulle åka med oss hem för att mysa. Men det får bli en annan gång, sa vi. Denna gången blev han inte så ledsen som han ibland blir när man åker därifrån. Kanske berodde det på att han satt på sin mammas arm. Eller så har han vuxit ifrån det där med att hejdå är jobbigt.

Det är så härligt när det är en ledig helg och vi liksom har tid att umgås och träffa våra vuxna barn och våra barnbarn. Jag jobbar helger så de här lediga helgerna är guldkantsvärda. Dom är så viktiga för mig. Tänkte ge smakprover på de nya tavlorna som blivit till. En har ju försvunnit till dotterns vardagsrum. Det är bra tycker jag då finns det plats för att göra ny här hemma.

Att göra dessa tavlor är jätte roligt men nu börjar det bli ont om plats tyvärr. Maken får se till att spika upp på väggarna inom kort för det lär bli många nya tavlor. Just nu gör jag en serie av tre i guld och svart. Guld svart och rött, som sedan ska bli rött och guld.

Guld är genomgående i de tre tavlorna dom tänker jag hänga på väggen i vardagsrummet.

Igår kom varorna som jag hade beställt via nätet så nu finns det massor av medium att använda till nya tavlor.

Här ska lekas med färger i massor.

Idag är det första dagen på resten av mitt liv en dag som det nästan skimrar om eller nästan det skimrar i massor. Tänk att få börja dagen med att blanda färger ock sedan bara skapa massa härliga färgmönster. Att få umgås med dotter med familj och där till Kålpudding. Fast lite annorlunda för vi använde Savojkål i stället för vitkål vilket verkligen var värt det.

Lev idag just nu, igår finns inte här och morgondagen kommer först i morgon. Det är just i det här nuet vi lever, just precis nu, som du och jag har möjlighet att göra något åt.

Idag får det bli en lite äldre bild då Alfred var här och hälsade på.

// Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook