Nya bilder har blivit till…

idag började dagen tidigt som alltid. Innan kl.6 satt jag i soffan med kaffe och njöt av tystnaden. Redan vid 7.30 var jag inne i mitt målarrum och blandade färger. Vilket gjorde att det blev två tavlor, Nu har jag en kvar att göra i min guld serie sedan får det bli annat igen. Kanske blir det tre små tavlor i svart guldserien men sedan får det bli annat tänker jag.

När maken sedan vaknade så satte jag igång med att plantera om mina blommor. Att jag väntade tills maken vaknade, var för att han skulle bära upp min jord låda och hälla i säcken med jord. Sedan gick det av bara farten, att ge alla blommor ny jord. Pelargonierna som stått i källaren klipptes ner och fick ny fin jord. Nu vet jag inte om jag gjort rätt med just pelargonierna, för någon blom-tant är jag inte. Men jag gjorde som jag tror mig minnas farmorssättet. Så som farmor försökt lära mig. Ner klippta är dom och ny jord fick dom. Skulle de inte växa till sig så okej, det gör inte så mycket. Fast det skulle vara kul om de fick för sig att växa upp till finblommor, Vilka jag sedan kan plantera ut i skottkärran och så som jag brukar när våren kommer.

Går kanske inte att se just på dessa bilder men jag brukar ta va jag har. Inte så många krukor utan en gammal skottkärra, en 20 l emaljerad gryta och lite annat för att plantera i. Det är så jag brukar välkomna vår och sommar. När sommaren sedan välkomnar hösten brukar jag vanligtvis glömma att ta hand om pelargonier och sånt. Men inte förra året, då kom jag på i rätt tid att nu ska vi prova farmors kunskaper.

Jag har egentligen inte så stora förhoppningar, för farmors gröna fingrar saknas hos mig. Min trädgård är ett kapitel för sig och det är inte något jag är stolt över.

Inte nog med att jag gjorde tavlorna två, planterade om mina blommor så har jag även tagit mig ann strykarhögen. Den som varit sedan första veckan efter nyår. Yes, idag tog jag mig i min kraglös -het och verkligen strök. När jag väl börjat, gick det av bara farten. Vissa dagar har jag mera energi än andra, idag har det varit en riktig energidag. Kommer ligga död på soffan om en stund, misstänker jag.

Lev idag, just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Då far jag till jobbet igen. Ingen ro och ingen vila.

Tror det är fullmånen som gör den sömn som är just nu, sömnlösheten beror på fullmånen och alla tavlor som blir till. För när jag är inne i målar- rit tider, sover jag mycket mindre tyvärr. Det är en av anledningarna till att jag målar så sällan, för till sist orkar jag inte ha den där illa sov-sömnen. Då slutar jag med allt vad färg är. Just nu gäller och just nu mår jag bra av alla mina färger. Ha en fin söndagskväll så här den första dagen på resten av ditt liv. Visst är det spännande….första dagen på resten av ditt liv.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook