Dagens val är viktiga för framtiden.

Ny dag nya möjligheter, nya möjligheter till att göra bra val som ger resultat i framtiden. Lite så är det att det du gör idag, blir ett resultat där borta. Äter du för mycket idag, du gjorde kanske även igår, gör imorgon, det kommer till sist att resultera i att din kroppshydda blir av de större måtten.

Nu är det inte så att man behöver vara raketforskare, för att inse det. Eller hur? Men det du gör idag, framöver gör att resultatet i framtiden blir något av dina görande av igår, just nu och imorgon. Tar du ansvar idag, gör saker som är bra för dig i framtiden? Eller gör du saker idag, som är bra bara för stunden?

Ingen raketforskning behövs inte ens här. Men jag så gammal jag är har börjat inse att det jag gör idag, är mera viktigt än det jag gjorde igår. Ni som läser min blogg vet ju om mina tankar som alltid är med mig. Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon.

Jag diskuterade detta med en vän, för några dagar sedan. Hon sa men du gör fel, det är självklart nuet som är viktigt, sa hon. Sedan fortsatte hon med att säga: men nuet, du måste ha med det in i framtiden och att igår tiden är nuets framtid.

Jo sa jag det är det jag menar, Fast jag är inte så tydligt. Men det är det som är mina tankar, när jag skriver meningarna.
Jag menar att vi ska leva just i detta nuet, det vi gör, ger resultat där borta i framtiden. Det vi gjorde igår, visar sig som resultat, där i nuet men är även det en svans av igår nuet fram till framtiden.

Det är mina val som jag gör just nu, det är dom som är resultatet där borta i framtiden. Det är inget jag kom på just nu, men min vän trodde att jag menade mera att det är just nu som gäller. Visst gäller just nu, för morgondagen är inte ens självklar. Men väljer jag bra saker idag, så möjligheten större att jag möter morgondagen, att jag faktiskt vill möta morgondagen.

Tar jag hand om mig idag, så är chansen större att jag i morgon mår så bra att jag även då orkar ta hand om mig och mitt. Tänker vi en vecka, så är chansen större att jag mår ännu mera förträffligt, om jag hela veckan innan gjort bra val, tagit hand om det som är mig och mitt. Nu menar jag inte att jag ska vara självisk och egocentrisk bara tänka på mig. Eller gör jag kanske det?
Tar jag hand om mig själv, ser till att få tillräckligt med sömn, äta bra saker som ger mig energi, tar hand om mitt inre, mitt yttre och sköter om mig och mitt mera själsliga jag. Vilket kan ses som själviskt och ego… Men gör jag allt som är bra för mig, så blir jag en bättre medmänniska med. Då orkar jag med människor, jag möter i livet. Då orkar jag vara i mitt trevliga jag mera, än om jag hade varit mera osjälvisk i omhändertagandet om mig själv.

Hmm krångligt inser att är det detta som är att vara självisk, så är jag gärna det. Då är och blir jag en bättre människa som faktiskt orkar med att göra alla de där bra sakerna. Då blir jag en människa som jag själv står ut med att vara. Visst det är inte alltid lika kul att sova, tidigt, äta nyttigt och göra stegen allt vad jag gör.

Men jag gör det för att må bra, för att få bra resultat i framtiden. Så bli mera ego, bli mera självisk med dig själv. Det betyder inte att du ska roffa åt dig, utan det betyder att du ska ta hand om dig själv. sTa hand om dig själv så mycket att du gör bra val, vilket gör att du och andra står ut med dig så som du är.

Så lev just nu, just nu i denna stunden kan du göra bra saker för dig som ger dig resultat i framtiden och framtiden är här redan i morgon. Igår finns inte kvar men finns som spår idag just i detta nuet. Vilket säger mig att det är just nu i detta nuet som valen jag gör är viktiga. Ta hand om dig och det som är du. Du, jag, vi behövs i den här världen.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook