Motivationen kommer att tryta men

En kaffeböna ska bli min motivationsmotor och mitt bevis för mig själv att: japp jag gjorde det. Här får det bli en fin kopp att lägga alla bönor i. En fin kopp för mig som ger mig kärlek i att var just den här koppen. vilket är en kopp jag för många år sedan fick av min dotter.

Helgens jobb tog äntligen slut i går 22.30. Trött jo, det var jag redan på söndagen men de sista dropparna av ork blev till igår. I går blev det till lyckotårar på jobbet. Av en anledning på jobbet igår blev jag så glad så att tårarna började rinna ner på kinderna. Kan fortfarande känna känslan som var i just den stunden. Det är nog just sådana tillfällen som gör att jag gör, det jag gör på mitt jobb. Ibland har jag det bästa jobb man kan ha. Fast vist vissa dagar är det inte så.

Nog pratat om jobb. Jag ska börja eller har börjat ta mig ann 5 minuterna som den bok jag just läst handlar om. För varje 5 minuter så lägger jag en kaffeböna i en kopp. En kaffeböna för fem minuter av något som är bra för mig och min hälsa allt från kropp till själ.

Jag började lite smått igår med att lägga kaffebönor i koppen. Har inte blivit så många kanske men, det ligger nog i alla fall ett tio tal. Idag redan i morse blev det en böna. Då jag tagit mig fem minuter det första jag gjorde, jag skrev om min oro och ångest inför dagens göromål. Det blev inte så många, jag har bara gjort roligheter idag. En böna blev till för att jag väntade i 30 minuter innan jag kollade in mobilen. Jag tillät mig vakna i min takt, innan jag kollade in om det hänt något. Under den tiden skrev jag ner lite tacksamheter som bodde i mig från gårdagen.

Frukosten eller Lunchfrukosten blev grön eller om du vill så kan vi kalla den fruktig. För den bestod av hallon, banan, Hummus och en clementin och en banan. Vilket gjorde ytterligare en kaffeböna. Cirkelträning en 15 minuter 1 böna. Promenaden som varade i 50 minuter 1 kaffeböna. Har några till att lägga i koppen för det blev fem olika färgrika grönsaker till middagen. Efter middagen gick jag och maken till sopsorteringen nere i byn och sedan gick vi till affären. Vilket får blir 3 bönor till. Även om den ena kaffebönan är för miljötänket. Men jag tänker att, gör jag något nyttigt för miljön så är det en böna för min tanke i mig, blir att jag bidrar till en god miljö.

Kanske skulle jag istället lägga i en peng i koppen men jag får räkna bönor istället. Får klura på hur mycket en böna är värd och växla in dom till något nytt.

Ja, just det jag har tagit mig för en nygammal vana idag. Bad maken åka och handla groddburkar, de gamla hittade jag inte. Han handlade, nu står det en burk med mungoböner samt alfagroddar och morotsgroddar i blöt. Dessa kommer bli en del till, i en av mina 5 minuter. En till god nyttighet till mina ännu mer nyttiga frukostar.

Maken hittade även lite chilifrön, det lär bli en och annan chiliplanta i år. Har ju för några år sedan haft en blogg om odla chili. Chilin

1% metoden och 5 minuter det kommer bli min nya grej, som jag kommer nörd in på. 1% 5 minuter livet blir enkelt, visst har vi tid 5 minuter? Har du inte tid att lägga 5 minuter på dig själv, så får du ta tag i det idag! Du får stjäla 5 minuter från något annat. Tror det är enda gången det är helt okej, att stjäla om du stjäl dig fem minuter för din hälsa och ditt välbefinnande. Du är värd dom där minuterna. Börja idag gör något just nu.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon. Just nu gäller, just nu kan du lägga fem minuter på dig själv spring upp för trappan till ditt kök och gör dig en härligt god fruktsallad eller ta dig en promenad och gör promenaden till en vana. Ta hand om dig och bli den bästa vän du någonsin får.

Carina Ikonen Nilsson

Passa på att handla miljövänligt städmedel från mig. Låt mig bli din städtant.

www.homcare.se/carinanilsson/about-me


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook