En trevlig cyklist från Tyskland.

Vad är det med alla tyskar och vårt land? Vad är det som gör att de tar så så lång vägars? Vad har vi som lockar så mycket?

Tänker att jag skriver under resan idag. Det vart mycket folk på fjället igår. Många husbilar och just nu sitter jag med skämskudde. Vi tar plats vi med husbilar, vi ser alla våra rättigheter men det där med skyldigheter glömmer vi fort. Även det där med hänsyn är en gen som saknas i alla fall hos vissa med husbilar. Djungelns lag råder känns det som. Finns det en grind uppsatt och liksom stoppar för att köra in på vägen, så säger det mig att jag ska nog inte köra in där. Alla tänker inte så, ganska många tänker inte så.

Nåja nog om det. Idag är vi på väg till Åreskutan. Joel och Hendrik Lundqvist födelseort säger maken. Jag har egentligen inte en aning men sådant där meningslöst vetande roar alltid någon.

Meselefors var orten vi bodde på i natt. Där träffade vi på en tysk cyklist. Han hade cyklat från Tyskland och var just nu på väg till Nordkap. Efter Nordkap skulle han till Estland och några ställen till som jag inte minns. När vi pratade med honom så trodde jag självklart att cyklar man så långt så har man självklart en El cykel. Det har man inte fick jag lära mig. Nu så här i efterhand i mina egna tankar kommer jag på hur dum frågan var. Hur skulle han ladda batteriet om han cyklade hela dagarna. Nej det är nog bättre som han gjorde han laddade upp sig själv med lite mat, kex och sömn för att sedan redan innan sju på morgonen börja förbereda sig och cykeln för nästa etapp.

En trevlig herre i övre medelåldern. Jag blev grymt imponerad av hans äventyr.

Campingen vi var på var inget storlaget men så mysig. Den ägdes av ett tyskt par, hur kommer det sig att tyskarna är så betagna av vårt land? Hur kommer det sig att ett tysk par ger upp sitt land och ger sig upp ända till Norrland? Även det är Modigt tycker jag.

Stannade just i Dorotea för att köpa mitt go kaffe på den sedvanliga tappen. Idag var det inte killen som serverade utan en ännu trevligare tjej. Jag blir glad av sådant bemötande. Borde finns flera sådana där glädje spridare.

Nu ska jag njuta av mitt kaffe. Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen är inte här ännu. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook