Att rasta husbilen.


Igår tog vi vår lilla TomCar ut, för en liten rast tur. Det är nästa så det känns efter vår långa resa. En liten rast tur som när man rastar hunden. Fast den här turen gick till vårt vanliga ställe. Ställplatsen till Henån. Här tillbringade vi dagen i solskenet. Brände mig rejält solen. Jag som trodde att solen hade avtagit med sina strålar, visade sig på kvällen i solfrossa.

När man campar på Henåns ställplats, så finns möjligheten till att få den bästa Thia-massagen för en billig peng. 595 kronor och du får den bästa massagen din kropp behöver. Visst det gör ont men, innan du är klar är du medveten om att du har leder som går att böja, du inte viste du hade. Min höft spökar, men inte efter hennes massage och hennes böjningar av alla leder. Chaba thai-massage heter stället, en timmas massage och du blir som en ny människa efteråt. Första gången jag var där, hade jag en vidrig huvudvärk som visat sig under sju dagar. En timmas massage av henne och huvudvärken var borta. Ont i musklerna i nacken hade jag efteråt men, huvudvärken försvann. Hennes råd var då att komma förbi någon gång då och då. Det rådet har jag tagit till mig och idag ömmar musklerna i kroppen efter massagen. På ett bra sätt.

Den där jätte trevliga killen som går runt bland husbilarna och tar in hyran för natten, var här och inkasserade de futtiga kronorna. 170 kr, nu på sommaren.

Som vanligt så har vi packat vår kyl med alldeles för mycket mat. Som vanligt, blev det inte så att kylen på något sätt är tom. Igår blev det skaldjurs och havsfest till mat. Musslor, kräftor och lite lax paté samt små grillade laxbitar. Super gott!

Under Eftermiddagen vart det en löpartävling, precis utan för vår ställplats. Maken hade självklart sin superkamera med sig. Han fotograferade alla pristagare och springare, när de kom till slutspurten. Det var roligt att se alla små barn springa, när de såg att de blev fotograferade sprang de lite extra. Det sista loppet som var till för de där riktiga springarna, vann en kille som hette Nasir. Han hade aldrig sprungit lopp innan, berättade han till killen som intervjuade honom. Roligt att han vann, tycker jag.

Jag som går upp så väldigt tidigt, redan kl 5 igår morse satt jag i soffan och drack mitt kaffe. Jag var trött redan innan nio igår kväll. Jag var så trött att tårarna rann ner för kinderna. Det gjorde att jag och maken tog en kvällspromenad. Jag ville ha sushi, tyvärr hade de stängt när vi kom dit. Så vi gick vidare till den andra thai-restaurangen. Även denna hade stängt fast klockan bara var efter nio. Vi vände steget till Henåns Pizzeria, Namnet på den är Christers. Där beställde vi en Pizza med salami som vi delade på. Jag blev glatt överraskad över att pizzan var så god. Vi äter inte gluten jag och maken. Just dom pizzorna brukar inte vara alls som vanliga Pizzor. Men den här var den godaste glutenfria pizzan jag någonsin ätit. En halv Pizza var mera än nog. Maken fick äta upp den sista biten för den orkade jag inte.

Vad ska vi göra idag. Inte en aning. Kanske blir det en tur hem för att bara vara hemma. Det är lite det som är med husbil. Man kan ta en kortare tur bara för att smaka på känslan sedan åka hem och göra sådana där måste grejer. Fast just nu finns inte så många måsten, Huset är målat, kläderna som var sedan förra resan är tvättade och städfia vår lilla robot dammsög när vi åkte igår.

Jag skulle vilja åka till Lysekil. Kolla in ställ-platserna där men maken har fått för sig att just dom ställ-platserna inte är bra. Detta utan att vi ens varit där. Igår la jag som förslag att vi bara kan åka ut och titta på dom. Vi får se hur det blir.

Den som lever få se… kanske blir det en tur till Lysekil. Det får framtiden utvisa.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och de val du gör idag är val som visar sig som konsekvenser i morgon då det gäller att välja bra saker så blir konsekvenserna något som du gillar. Ha en härligt fin lördag. God morgon!

Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.