Ulricehamn där finns det godaste Glutenfria brödet.

I natt sov vi på Prångens camping. Det fina vädret som utlovades, visade sig vara mindre fint väder och fult ord kallt. Men det goda brödet som finns på Ica i stan fanns. Nu är vi redan på väg emot Töreboda, där SMHI visar att det ska vara en stor sol hela dagen. Det goda glutenfria brödet handlade vi på oss lite extra av, innan vi lämnade Ulricehamn. Idag äter vi frukost i Töreboda. Idag kommer eventuellt Maken att våga sig på att bada i poolen. Det är liksom där han badar om han får för sig att han vågar bada.

Jag däremot badar ju nästan överallt. Fast nu fick jag höra att maneterna gör intrång på badvikarna i havet, då får det bli annat.

Jag tänkte mig skriva mera om det goda brödet som inte finns överallt. Igår ringde jag upp bageriet som bakar brödet och frågade om de kunde leverera till vår lilla by. Just nu var det omöjligt. De kunde inte baka mera än de gjorde. Bageriet fanns Bakstugan i Valinge någonstans nära Varberg, luskade jag fram. Ägaren berättade att det i dagsläget inte gick att baka mera. Skulle det bli flera handlare som handlade hans bröd, var han tvungen att starta upp med tvåskift. Inte heller det skulle bli enkelt- Det var inte vem som helst som kunde anställas eftersom kvaliteten på bröder var viktigt. Bara det säger att det är bra grejer, att dom är riktigt noga med kvalitet. Så skulle inte alla företagare tänka.

När jag insåg att just detta bröd inte kommer att finnas på våra hyllor hemma i byn, frågade jag om jag kunde beställa och dom skickade brödet. Men det hade dom också provat. Han berättade att: ja det hade fungerat om man kunde lita på att posten kom fram. Vi fryser in vårt bröd och det går inte att det är tinat, när de kommer fram till kunden. Jag inser att det kommer bli svårare att inhandla detta mera kontinuerligt.

Men det finns hopp. När jag berättade om mitt fynd på Fb, var det en vän som berättade att hon bodde i Ulricehamn. Att hon ibland hade vägarna förbi vår lilla by.

Gulliga människor, dom är det mindre gott om Men hennes kommentar visar mig att dom finns. Finns på riktig.

Lite ord om Prångens camping. Ja, den är som vanligt. Varför åker man dit? jo, den duger. Det är en fantastiskt fin stad, bra promenad väg in till stan från Prången. Det finns bad och inte att förglömma det goda brödet som finns på ICA inne i staden.

Lev idag just nu, igår finns inte längre kvar och morgondagen den kommer först imorgon. Just nu är det som gäller.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook