Kaffe maskinen skriker på rengöring….

Det går bra nu, det går bra nu. I morse när jag vaknade, berättade Kaffemaskinen att nu behövs jag rengöras. Just rengöra kaffemaskinen, har jag några dagar haft tankar om, att hon ska berätta för mig. Alltid samma jox, med den där maskinen. Det tar lite tid att göra. När det ska göras, då behöver jag lära mig det en gång till. Vad gör jag inte för att få gott kaffe på morgonen? Hm…. varje gång det är rengöring, funderar jag på om det är värt det.

Lite avkalkningstabletter sedan massor av tid.

Men det är det nog, för jag fortsätter och rengör. Jag har till och med tagit bort alla andra kaffebryggare. Förutom en podd maskin. Men den har jag inte för att dricka kaffe, utan för att barnbarnen gillar varm choklad gjord med pods.

Mitt finkaffe drickande började redan som liten, Jag jobbade på en pizzeria nere i Kungsbacka. Där hade dom en sådan där stor espressomaskin. Den var jag till en början var rädd för. Den lät så mycket, när man startade den. Det tog tid att göra. När lunchgästerna ville ha Cappuccino blev jag stressad. Den tog sådan tid på sig, att göra kaffet. Men det var riktigt gott kaffe den serverade. När jag och min första man sedan hade ett gatukök i slutet av 80 talet köpte jag min allra första sådan maskin. Nu är jag inne på min tredje.

Vem kommer sig för att skriva om en kaffemaskin? Hmm, jo det är jag det. Den är jobbig att göra ren men, det är så värt det. Att vakna på morgonen, bara trycka på knappen. Vips har du en rykande god cappucino, att njuta av i soffan. När du samlar ihop dig med din dag.

Några sorter av kaffe kan jag välja men oftast är det Cappuccino eller latte.

Att skriva blogginlägg till rengöring av kaffemaskin, vart en bra grej. Nu vart den redan klar. Nu ska jag en gång extra njuta, av en rykande god kopp med kaffe. Till och med njuta, av att nu tar det några månader igen innan hon igen vill bli rengjord.

Nu bjuder kaffe Kajsa på lite gokaffe som jag ska njuta av.

Lev idag just nu. Igår finns inte här längre än i våra minnen. Igår går inte att göra något åt det är historia. Morgondagen kommer först imorgon. Det säger mig att det är just i detta nuet vi har och kan ta ansvar för. Just nu kan vi välja konsekvenser för morgondagen.

En konsekvens av mitt val idag att göra rent kaffemaskinen är att i morgon-bitti när jag vaknar trycker jag på on-knappen och får rykande färskt gott kaffe igen. Nu står hon där Kaffe-Kajsa och väntar på att det igen ska bli morgon. För jag dricker högst tre oftast två koppar kaffe varje dag. Kaffemaskinen i all ära men det gäller även att hitta bra bönor. Jag gillar Lavazza. Ibland har jag provat andra med då luktar det ofta kattpiss av dom. Så Lavazza är bäst för mig.

Ha en härligt fin dag gör den till din.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook