ABBA, ABBA, ABBA det är lycka det.

Att höra en ny låt med ABBA är stort, att höra två låtar är ännu större. Lycka jo, det är lycka. Jag tror nästan inte att det är sant. Låtarna är så mycket ABBA. Damernas röster är så underbart att lyssna till. Det var igår de levererade och pratade om framtiden. Jag har redan bestämt att jag är en av dom som ska till London.

Idag har jag lyssnat till de två låtarna sedan kl 7.00. Om och om igen. ABBA är ABBA. När jag var liten, var det lite fult att gilla ABBA. Sa jag något bra om ABBA, var det alltid någon som skulle retas, eller berätta att någon annan var bättre. Men för mig var det inte något som slog ABBA. Jag minns fortfarande vart jag var första gången, när jag lyssnade på Låtarna för första gången. Jag minns ring ring, waterloo, Mamma mia, varenda LP så minns jag. Var jag satt, hur jag kände mig när jag lyssnade på skivan för första gången. Allra tydligast minns jag när the visitors kom. Jag köpte den i Örebro. Den där dagen var jag och hälsade på min mormor. Mormor tyckte jag spelade på tok för högt, vilket ledde till att jag letade biljett hem till KBA, för att få lyssna på låtarna i den volym jag ville. När jag kom hem på kvällen, lyssnade jag på skivan i tre dagar i sträck. Kände sorg, för jag visste att nu är det slut. Nu kommer det inte mera. Det här är sista LP skivan, jag kommer att lyssna på med nyhetskänslan. Visst Under attak och Cassandra kom efter men det var inte en hel LP.

Idag är jag lycklig, de två låtarna är underbara, det är ABBA fattar ni ?ABBA som är igen aktuella. Inte några kopior, utan ABBA. Synd bara att det kommer vara ABBAtarer som uppträder. Fast kanske är det en klok tanke, för då får ABBA vara just det där som ABBA är för mig. Då när det begav sig.

Livet blir enkelt med ABBA, alla de där känslorna flyttar in igen. Känslorna av musikalisk lycka. Den 5 November kommer bli ännu en minnes dag, hur jag känner mig ,vart jag är. Det kommer vara en sådan där viktig dag i mitt liv när jag lyssnar på ABBA skivan för fösta gången. Tack ABBA för att ni igen gjort det. Jag bara älskar de nya låtarna.

Lev idag just nu, Just nu har Abba just släppt det nya låtarna. fast det var igår, men just nu gäller. Igår finns inte kvar bara ABBAs låtar. Imorgon är vi en dag närmare den 5 november då hela skivan finns att lyssnas på. Lovet it.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook