Att skaffa nya vanor….

Godmorgon, idag är det jobb igen. Men jag börjar inte från kl 16.00- Jag har många timmar innan jag ska till jobbet. Jag hade kunnat haft sovmorgon. Men det hade inte varit jag. Skulle jag ha sovmorgon så slutar den runt 7.30. Jag gillar morgonen och den här halvtimman som ibland väldigt ofta blir mera nära en timma.

Kaffet smakar så gott och jag njuter verkligen av mina två koppar kaffe. Kanske är njutningen av att dagen, faktiskt bara innehåller två koppar kaffe.

Jag har hållit på med Viktväktarna nu i snart en månad. Det funkar fantastiskt bra, det blir som kalas varje gång jag ställer mig på vågen. Jag har redan gått ner 5,2 kg. Så det fungerar verkligen. Massor av goda grönsaker äter jag, har inte förändrat så mycket mera än att undvika smöret och mackorna. Mackor får bli helger vi sover i husbilen. De andra dagarna är det havregrynsgröt och frukt. Havregrynen kokar jag i micron och skivar ett äpple eller lägger i massor av blåbär. Vilket är hel-gott.

Jag äter helt vanlig mat men, hoppar över det där lilla som så gärna slinker ner om maten är god. Maten är god fast jag inte tar de där sista, det jag inte behöver. Det fungerar! Kg blir mindre och kroppen närmare målet. Tre kg till och jag ska unna mig ett besök i klädaffären köpa lite byxor. Någon tröja i mindre storlekar. Bara det gör att motivationen, är kvar. Den där tanken om att åka till affären och välja mindre storlekar, det är det som är motivationen.

När dom där 3 kg är borta gäller det att hitta till ett nytt delmål, ny motivationsfaktor som förstärker mig och gör att jag håller ut. Det är enkelt för redan nu, inser jag att det igen kommer bli kläder som är det som förstärker, men även att det blir enklare att leva. Stegen blir lättare och kroppen mera den, som egentligen är jag. För jag har varit smal i mitt liv. Jag har kunnat äta vad jag vill, utan att det visat sig på vågen. Det kan jag inte längre.

Då är det bara att acceptera, göra om och göra rätt. Det tog 15 år att äta till det som är jag idag. Så det är ingen kvick fix, att göra om och göra rätt. Men förhoppningsvis tar det inte femton år att göra rätt och nå målet jag satt upp. Jag ska fixa det! Det hela börjar med att skaffa nya vanor. Ändra på de där snurrande tankarna som inte gör någon nytta. Ändra tankarna medvetet, göra det inte en gång, inte två utan alltid. Efter några veckor blir förändringen en vana. Goda vanor är bra vanor.

Nog om detta ha en fantastisk fin dag. Lev idag just nu, det är nuet vi kan göra något åt. Igår är historia och morgondagen är det möjligt att se resultat av det du gör idag….. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook