Kyrkobesök.

Hurra, hurra en semesterdag. Idag blir det att gå i kyrkan, idag blir det att få vara med om att fira Lilla Hugos dopdag. Där av kyrkobesöket. Lille Hugo är min sonson, Han föddes under restriktionerna och nu äntligen blir det dop för honom. Tydligen vart det svårt att få till tid, är nog fullt med uppgifter för våra kyrkor nu när det varit Covid så länge. Jag och maken har vaccinerat oss så det lär bli lugnt.

Lille Hugohuggtand som sonen kallade honom sist har en stora syster som heter Emilia, hon har precis fyllt fem år. I våras berättade hon med spänning i rösten, om att hon fyllde år på sommaren.

En dag i somras, var hon här på besök. Då frågade hon mig vilken årstid det var. Jag svarade, att nu nu var det äntligen sommar. Lilla Emilia blev alldeles förskräckt och sa med gråten i rösten: Men farmor, då har vi ju missat, Jag fyller ju år på sommaren. Jag berättade då till henne, men lilla pluttan då, det är ingen fara du fyller inte år ännu. Du fyller år i augusti. Det är långt kvar, tills du fyller år men det är på sommaren, i slutet av sommaren.

När sedan Augusti kom, då var det varje gång jag pratade med henne ord om de stundande kalaset som var samtalsämnet.

För några år sedan gav jag henne ett dockskåp. Vilket var en bra present för nu är det så roligt att möblera upp det. Varje jul, födelsedag så får hon något till dockskåpet, i julas fick hon en familj, och en farmor och farfar. Farmodern har redan tappat lite av benet, men det säger hon gör ju inget för då går hon lika illa som jag gör. Denna gången när hon fyllde år fick hon ett badrum, lite lampor och små hundar till husdjur i sitt lilla dockskåp. Jag tror jag har lika roligt som Lilla Emilia har med det där dockskåpet. Funderar till och med på om jag ska köpa ett till som vi kan ha här. Då kan vi leka med det här hemma då hon är på besök. Hmm fast det är klart, dockskåp i husbilen???? Nää det inser till och med jag att det inte går.

Nej, dags att fixa till sig… Mot kyrkan och Hugos lilla dop.

Ha en fin Söndag. Lev idag just nu, igår finns inte längre här och är i historian morgondagen kommer först imorgon. Just nu gäller. Just nu!

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook