Motivation

Motivation är motorn till att vi gör det vi gör. Utan motivation gör vi ingenting. Motivation slår klass säger man inom idrotten. Den som är mest motiverad är det vinnande laget. Min motivation är motorn så det gäller att hålla motivationen uppe. Min viktresa som jag nyligen börjat med, behöver motivation. Motivationen är att kg minskar. Men det är en sådan där yttremotor. Den syns på utsidan, på vågen och i spegeln. Den inre känns när jag tar på mig kläderna och blir en inre motivation i känslor. Det är den inre motivation som är den drivande, den där känslan som flyttat in i formen av må-bra-känslor som gör att jag gör.

Jag gillar mat men, jag gillar god mat. Därför är det viktigt för mig att maten smaker bra. Jag gillar grönsaker, men då dom smaka bra. Då behövs det lite örter, vinäger, olja för mig. Med viktväktarna så är det så enkelt att få till goda grönsaker och mat för övrigt.

Alla kloka säger att man ska väga sig en gång i veckan. Jag gör tvärt om. För att hålla kvar motivationen, så väger jag mig varje dag. Det är inte kg som visar sig utan mera hg. Ibland är det plus 0,2 ibland är det – 0,2 dag till dag. När veckan sedan börjar närma sig vägningsdagen då är den något kg mindre. Det har gått bra dom här veckorna. Redan 6. 4 kg. Jag är helnöjd. Inser att ju längre tid jag håller på, kommer kg bli mindre lätta att hitta till minus. Kroppen vänjer sig vid det nya och det blir det nya normala. Än så länge går det bra, snart om bara två kg så blir det att köpa lite nya kläder. Det blir min belöning.

Jag och min svärdotter kör programmet, vi sporrar varandra. Hon har precis varit gravid och behöver också bli några kg mindre. Hon har stenkoll på just recepten, brukar skicka bilder på dagens lunch. Varje vecka messar vi när det är vägning. Hon gillar också appen och just detta sätt att gå ner i vikt. Det här fungerar verkligen och du slipper vara hungrig.

Jag har provat dom alla dieter, är mindre eller mera nöjd med dom jag provat. Just det här sättet att gå på, är det som passar mig bäst. Jag gillar inte att bara äta det eller det. Här blir det en varierad kost, inga förbud, du äter det du vill. Men håller dig inom dina points. Det här är mera en bra vana, än en diet. En livsstil som är enkel att hålla sig till. I förra veckan gick jag på shoppingtur i min garderob. En kjol, byxor fick tvättas upp, hängas på klädhängare för att användas. Byxorna är nog fem år sedan, jag kunde använda. Kjolen minns jag inte när jag hade sist. Men det är en sådan där älsklingskjol som jag är väldigt glad för att den finns kvar.

Jag är så glad för att jag bestämde mig för att göra det här. Nu är jag på gång. Det här blir en hållbar resa, i att få tillbaka min kropp så som den ska vara. Så som den var förut. Istället för att käka mackor på kvällen så bjuder jag mig på en drink gjord av banan, blåbär och 2 dl mjölk. Den är så himla god att ingen macka i världen skulle smaka bättre. 2 point är den och hunger är som bortblåst.

Middagen igår var kycklingfilé som jag grillade i air-fryer. Rotfrukter i ugnen med lite chili, timjan, vitlök och basilika. Asså så himla gott.

Lunchen igår hoppade jag över för frukosten blev så sen. Andra dagar när jag väl äter lunch brukar bli lite rivna morötter, tomater och lite skinka kanske ett ägg.

På morgonen blir det microgröt med blåbär och mjölk.

Känner du att kilona du har inte är dina så rekommenderar jag varmt WW viktväktarna. Det fungerar och är enkelt. Du laddar ner appen och du väljer av alla de goda recepten. Vad sägs om bakad potatis? När du bakat den gröper du ur den, mosar den urgröpta potatisen och blandar med lite vitlök och smör lägger tillbaka moset. Där efter knäcker ett ägg på. Sedan schuss in i ugnen i några minuter och du har den godaste potatisen du någonsin smakat.

Nej nu får det vara nog med detta, ha en härligt fin dag och lev idag just nu.

Igår är historia och kan inte göra ogjord, morgondagen är där borta i framtiden. Just nu är det som gäller. Just nu kan vi göra något åt.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook