Idag ska mormor få finbesök.

Idag kommer lille Alfred hit. Hans mamma är upptagen och Alfred ska få roa mormor. Mormor kommer antagligen får städa lite, efter att lille Alfred har varit här.

Snart ett helt år sedan bilden togs. Minns att det var riktigt kallt just den dagen.

Maken är riktigt avundsjuk på mig, som ska få lille Affemannen hit. Maken fick gå till jobbet och jag har en ledig dag. Här ska lekas, antagligen blir det att leka med djuren, läsa bok och titta på film. Alfred har inte lika många saker som han ska hinna med när han är hos mormor, som Emilia har när hon är hos farmor. Då finns det en del lekar som ska hinnas med. Med Alfred brukar det bli lättare. Kanske om vädret tillåter att vi tar en sväng till lekplatsen. Eller plekplasten som Alfred sa förr.

Nu när man pratar hans förr-språk brukar han rätta oss. Bäjjan är den där bärgningsbilen i bilar filmen. Idag får man inte säga bäjjan för Alfred, enligt honom heter den bäljan. Emilia är också duktig på att rätta oss när vi pratar hennes språk då tar hon till riktiga talpedagogiska ritualer och verkligen ljudar alla bokstäver så som dom ska vara.

ORM försökte hon lära maken för ett tag sedan. Men idag blir det bäjjan och lek med alla djuren. En och annan Festis lär det bli.

Mormor kommer vara trött efter att yrvädret har varit här. Det kommer att bli snabbmat idag, inte lär det bli någon stek i alla fall. Det ska bli så kul med lilla Alfred. Nu ska jag bara hinna med att dricka mitt kaffe, sedan ner i Duschen och väntan på min lilla prins.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Imorgon blir det husbilshelg för oss.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook