14,1 Grad i sjön. Jo det gick allt att bada i.

14,1 grader i vattnet. Ett tidigt dopp i Ragnerudssjön. Jag kom lite sent, Damerna som brukar bada var på uppgång.

Jag trodde jag skulle vara ensam. Men eftersom kvinnorna var där och var vana badare, så gick det inte att hara sig. Fast hara sig var nog att vara kvar uppe på land. För det var bara sju grader på land. Med bestämda steg gick jag mot vattnet tre kliv ut och kände kyla komma. Tre till och det var bara att doppa sig.

Den första kylan avtog efter ett par lugna andetag. Tre gånger på loppet av 4 dagar, har jag badat nu. Det är bra tycker jag. Tyvärr jobbar jag imorgon så morgondagens dopp uteblir.

Kanske kan jag ta ett dopp på onsdag kväll. Känslan i kroppen efter badet, sitter fortfarande kvar. Mosigt varm i skinnet. Tankarna i huvudet känns klarare. Ett steg närmare vinterbadare men, ännu ingen vinterbadare. Det är bara den 20 september och det gör ju ingen till vinterbadare, bara till höstbadare. Efter badet var det skönt att sätta sig i den ännu varma bilen.

Hade tagit med kläder till sjön men, vi bor på landet fast i samhället. Jag tog av de våta badkläderna, tog på morgonrock och åkte hem. Åkte till badet i morgonrocken hade bikinin på under. Skulle någon se mig så okej låt dom undra vad som tagit åt tanten.

Asså sicken känsla, så härligt skönt och en sådan boost för självförtroendet. Ibland är det bara att göra. Morgonen var så vacker vid sjön. Vilken upplevelse. Det här kommer jag göra om. Nästa gång ska jag se till att vara där i samma tid som kvinnorna.

Kvinnan som jag pratade med, bjöd in mig i gruppen och sa det är bättre att bada tillsammans med andra, inte själv. Så det får bli så. Nästa gång är jag där, när de andra badar. I dag skulle jag i tanken prova mitt mod. Modet om att vågar jag bada om jag är själv, och inte blir på hejad av någon.

Nu blev det nog så att modet blev starkare, när jag insåg att jag inte var själv. Det fanns några som kunde se, om jag fegade ur. Så det var bara att gå inte fega ur.

Yes, jag gjorde det, japp jag klarade det. Så härligt jag är stolt över mitt mod. Min ambition i att sträva mot en året runt badare. Jag ska fixa det på ett eller annat sätt. I alla fall kommer jag kunna kalla mig i alla fall höstbadare.

Ha en fin härlig dag.

Lev idag just nu, imorgon finns inte och historian berättar om igår. Just nu och framtiden är framrutan. Backspegeln är historian.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook