Här ska Lat-heterna i mig få tid och plats.


nops inget bad idag fast jag hade ambitionen. Maken hämtade mig på jobbet idag. innan vi kom hem handlade vi lite mat. Vi käkade frukost ihop. Jag min vanliga havregrynsgröt och frukt, maken sådan där julgröt inköpt från affären. Satte mig i soffan och kände mig frusen och trött. Satt kvar i soffan, satt kvar i soffan ännu mera, kom sedan efter en lång stund, på att nej idag hoppar jag badet. Går ner och duschar varmt, tar på mig mys-kläder och bara är.

Idag får det vara en icke görande dag. Där hela min lathet får ta plats och bara lata sig. Har inga som helst ambitioner för dagen, ska bara vila mig och vila mig igen. Fast det är klart har fixat till i köket, lagt in en tvätt redan nu. Så vi får se hur mycket vilande det blir. Men jag ska ge mig själv tid till att bara vara. Filmklockan i mig ringer. Det får bli mysfilten och film i massor.

Ibland måste man få ha sådana dagar när dagen bara är min och i vilandes tecken. Inlägget blir kort, för här ska tändas ljus i hela huset så värmen kommer inifrån och ut och utifrån och in. Älskar när jag har tänt ljus över allt. Förr i tiden tror till och med lillkillen sa det för något år sedan. ÅÅÅ nu har den tiden kommit när hela huset badar i doftande ljusoljor. Så härligt. JO! Det är härligt tycker jag med, de där dofterna från kanel, apelsin och lavendel.

Här ska tändas ljus både här uppe och nere i källaren. Kanske till och med tända i vår lila spis där nere i källaren.

Ha en härligt fin söndag nu ska min börjar riktigt härligt.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.