En magisk morgon.


Idag var morgonen magisk där i sjön, det var nollgrader på land. 11,3 grader i vattnet. En riktigt kylig morgon, att gå ut i badtofflor, morgonrock var inte helt varmt. Full värme på i bilen och den där milen till sjön. Dimman låg tät på vissa ställen. Musik på vägen till sjön och tankar som sa till mig att jag antagligen inte var riktigt klok.

Men det behöver man inte vara inte jag i alla fall. Klok alltså. Noll grader kändes i marken, när mina fötter mötte underlaget.

Vattnet kändes varmt, än vad det kändes uppe på land. En av kvinnorna hade redan kommit till sjön när jag kom i dag. Men jag tänker hon väntade på de andra. Att vänta, liksom dra ut på det där badet är inte min grej. Jag måste ner i det kyliga vattnet, med en gång, när jag är klar. Annars misstänker jag, att jag inte gör det. När jag var klar med min upp packning av kläder, vart det stegen till vattenlinjen.

Vilken morgon, dimman på sjön, vattnet spegelblank och solen som började kämpa sig upp. Hur kan det vara så vackert? Att få vara med om själva uppvaknandet med naturen är en upplevelse i sig. Jag kände mig så liten som om det var jag och modernatur, som var just i den stunden.

Idag simmade jag 375 meter, började känna att kroppen inte orkade mer de sista meterna, kanske är målet med 500 meter får långt i kallt vatten. Var i vattnet i 20 minuter idag. De sista 5 minuterna var överkurs känner jag nu, för kroppen är mera än nerkyld. Idag innan jag gick till bilen hade jag ett samtal med en kvinna som sa att hon älskade rumpvärmen i bilen. hon berättade att hon hade ett krav när hennes man skulle köpa bil till henne. Hon ville nu även ha rattvärme. Hmm, vi köpte bil i somras. Den har både rump-värme och rattvärme. Jag har inte haft en tanke på att använda den. Men idag kom jag på att det var inte så dumt med värmen i rumpan och på ratten. riktigt skönt att sätta sig i bilen när jag kopplade på de finesserna.

Jag hade inte så många snack med mina kvinnor inom mig idag, det var liksom bara att göra. Nu börjar nästa tanke gro inom mig. Jag har fixat till eller håller på att fixa till det där med vikten, börjat att höstbada. Båda två sakerna är utmaningar som jag inte lyckats med innan. De stärker mig i mina tankar om mig själv. Jag blir lite som Lotta på Bråkmakargatan. Hon som kan nästan allting. Jag börjar fundera på om jag inte ska ta och lägga av med den där elciggen. Kanske är det dags nu, jag kanske är redo för att ta bort en last som jag inte är så nöjd med. Är det nu jag kommer att sluta med även dessa dumheter? Jag är inte där ännu, men tanken börjar gro inom mig.

Bad påsen är packad och efter badet behövs det värme. ONepice, morgonrock och tofflor på. Men det är bara tills den varma duschen blir till.

Ha en fin dag. Ge dig själv lite kärlek för att du är du.

Lev idag just nu, igår finns inte här och morgondagen kommer först i morgon.

Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.