Visst är det vackert!?!


Rastlösheten är som bortblåst när jag badar. Vaknade sent idag. Att vakna vid 7 på morgonen är sent för mig. Kände när jag vaknade hur stressen grep tag i mig. Min kaffe stund som jag inte brukar rucka på, blev en kort paus på en kvart. Jag brukar ge mig själv, en halvtimma och två koppar kaffe innan jag gör något annat. Idag blev det en kopp med kaffe, ett snabbt ihopsamlande av badattiraljer, tandborstning och sätta mig i bilen. Jag vill inte missa dambadet, som är klockan åtta. Fast jag vaknade sent, hann jag, jag kom till och med 10 minuter innan. Redan då den första bilen var på plats, tog jag stegen ner till sjön. Jag hade nog simmat mina meter, innan de övriga damerna tog sina dopp. Idag vart det helt underbart att bada. Temperaturen på land var 8,5 grader visade bilen. Badtempraturen visade på 9,5 grader.

Jag börjar så smått känna, att jag snart kan kalla mig vinterbadare. Idag var jag i vattnet 14 minuter, simmade 250 meter och njöt av varje sekund där i vattnet. Nu sitter jag här i mitt vardagsrum, dricker den andra koppen kaffe med datorn i knät. Har slängt in två maskiner tvätt, håller på att ta mig till mig dagen.

Jag lovar morgonen kan inte starta bättre än så här. Jag önskar att varje morgon skulle starta så här. Fast utan stressen på morgonen. Jag skulle vilja starta kl 6.30 minst, så att jag hinner med mina koppar kaffe innan badet. Men allt det där andra, det vill jag kunna göra varje morgon. Nu vet jag att visst skulle jag kunna göra det. Det gäller bara att gå upp ännu tidigare, de dagar jag börjar nio. Men jag tror att hela den här badgrejen, inte skulle bli det samma om jag hade gjort det helt själv.

Det är de andra damerna, som gör badet så trevligt. Vi träffas där badar och åker åt var sitt håll. Det där snacket efter badet är så trevligt. Är man flera än en, så blir det att det blir gjort. Det går liksom inte att hara sig, när andra mera vana vinterbadare är med. Då måste man liksom i. Idag var badet så skönt, varje simtag gjordes i välbehag, vattnet som strömmande emot min kropp i varje simtag, gjorde gott i kroppen. Känslan i kroppen som blir till där i badet, sitter i länge under dagen.

Man vaknar till på riktigt. Jag som har ADHD, vaknar till på riktigt. Den där dimman som sitter i, innan jag vaknar till. Den spricker upp i den där stunden, som blir när jag badar. Nu säger jag inte att det är medicin för ADHD nej, no, no. Men jag vaknar till på riktigt, jag har inte den där oron i kroppen, de dagar jag badar kallt. Rastlösheten som ofta är min följeslagare, den är som bortblåst i några timmar efter ett morgonbad. Kroppen blir så full av energi, som jag kan lägga på vettiga saker än att bara göra för att göra. Nåja kanske är det bara inbillning men, det känns så mycket bättre när jag badat.

Idag är en ledig dag, jag har spännande saker att göra. Igår kom mitt paket från Mary Kay. Två stora lådor med massor av krämer och annat. Öppnade bara lådorna igår. Jag var för trött för att se vad som fanns i. Men jag vet att det är lite till mig, lite julklappar och lite testgrejer. Här ska undersökas på riktigt. Om just Mary Kay ska jag berätta om i ett senare inlägg. Vilket kommer bli ett inlägg om de bästa krämerna som jag inte vill vara utan.

Ha en fin dag. Lev idag just nu, Igår finns inte längre här och morgondagen kommer först i morgon det är nu, just nu som vi kan göra något åt. Don`t forget Idag är första dagen på resten av ditt liv.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.