En parantes och lvl^,som inte är en parates.


En ledig dag, en bra ledig dag, börjar som vanligt med ett bad i sjön. Eftersom jag inte badat på två dagar, så var det kyligt i tanken. Inte ens en tillstymmelse till att kännas skönt, när jag satt här och drack mitt kaffe. Men har man bestämt sig, så har man bestämt sig. Då är det bara att göra, eller bara att gö.. som jag säger.

(Att gö, hm har inte innan reflekterat över ordet gö, innan min chef sa gö och skrattade efter att jag sagt att jag ska gö det. . Efter någon vecka upprepades proceduren av min chef, då jag igen sa gö. Nu när jag säger ordet eller skriver det, blir det alltid i tanken när min chef fnissade åt ordet.) Men ordet är mitt och jag kommer antagligen alltid, att använda det. Hm här blev en parantes, men sånt blir det ibland. Ibland är livet fullt av parenteser för mig.

Det var kallt det där badet, jag och min inspirationskälla var dom som badade först. Ett steg till vattenlinjen, ett steg till. Några steg till knäna, stanna upp och andas, steg så att vattnet når magen. Räkna till hur många siffror som helst, bestämma sig för att nu händer det. Då händer det och kroppen är under vatten. Idag blev det ett kortare bad, men lite längre än jag tänkt mig. Inte det minsta skönt, fast nu när jag tänker efter. Så var det nog skönt ändå. Min bad kompis sa efter en stund då jag fortfarande badade, skulle inte du gå upp. Vilket jag gjorde, då hon sagt det.

Känslan där uppe på land var stor idag. Frös inte det minsta, när jag väl var uppe från badet. Frös inte ens när jag satt i badstugan och tog av min badskor och vantar. Då fanns bara den där härligt härliga känslan, av att ha gjort det där badet. I morse var jag inte först vid badet. Det satt en kvinna i en bil, väntade på sin simmarkompis. När jag kom gick hon också till badstugan.

En tanke som slog mig då, är att kanske är smart att vänta in de andra kvinnorna, där vid sjön. Sjön ligger långt in i skogen och om något händer, kan det vara bra om det finns någon där. Innan man ger sig ut på sitt äventyr. Det skulle ju kunna hända en olycka. Att man ramlar eller något så hemskt som att man blir anfallen av en älg. Var dag blir man klokare, nästan varje dag faktiskt så blir det klokheter.

Idag får det bli en hår-tvättar-dag. Inte en rolig dag för mig. Tvättar inte håret så ofta. Bara två gånger i veckan. Jag har långt hår, det är en mardröm att kamma ut håret efter tvätt. Jag är så hår-öm. Idag får det bli hårtvättsdag, för idag ska vi ut med vår husbil vid namn LVL^.

Förra resan vi gjorde till Kungshamn, var vår sista hade vi bestämt. Hm vi bestämde sedan om, att nja kanske behövs det en till sista resa, med bilen. Tror vi har bestämt det, sedan September. Men nu, denna gången är det den där sista resan. Nu har vi på riktigt bestämt att det är slut för i år. I alla fall känns det så just nu. Men jag ville en sista gång bada i havet och det blir denna helg.

Känns skönt att få vara hemma några helger framöver, tror jag. Tända ljus och kolla film. Hmm… känner jag verkligen så? Eller är det här bara ett sätt, för att lära mig tycka om tiden som kommer att bli framöver? Hmmmm Just den här sista tanken tåls att fundera på en stund, känner jag.
Oavsett ha en fin dag, en härlig fredag, helg och ta hand om dig.

Lev idag just nu, det som hände igår kan du packa in i ryggsäcken som kunskaper om vad du vill ha i livet och vad du vill ta bort. Morgondagen är en gåva i morgon just nu gäller. det är nu vi lever och andas.

Carina Ikonen Nilsson
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.