KASAM

Idag hade vi ett litet eftersnack efter vårat bad. November, mörk och kall, grå och disig. Jag och en annan kvinna vid badet snackade om det där med vår psykiska hälsa. Att november var en farligt månad, för vårt psykiska mående. Hon berättade att det ofta i november började mörkna för henne, i sinnet. Jag erkände, att så var fallet med mig med. Oftast knackar de allra mörkaste tankarna, på i november. Dom där tankarna som ibland kan vara lite farliga. Hon berättade att hon tror att det kyliga badet, har hjälpt henne att inte hitta till de allra mörkaste tankarna nu. Jag kan bara säga samma sak. Visst sinnet, kraften och lusten är inte det samma som den är då, det är ljusare ute. Men det känns inte riktigt lika tråkigt, som det gjort innan. Jag ser framemot saker. Mitt kyliga bad på morgonen, ser jag alltid framemot, att träffa mina badsystrar ser jag alltid framemot. Att sitta här efter badet och skriva ner mina tankar, är även det något jag ser framemot.

Kvinnan nämnde KASAM. Där och då blev det så tydligt, det där med KASAM. Känsla av sammanhang. Där i badsystrarna bor det KASAM. Vi träffas varje morgon när vi kan, vi gör tillsammans och vi är oss själva, i just den där stunden. Att bada kallt gör att vi är inget annat än oss själva. Vi är i stunden där och då, det går inte att inte titta på himlen, se träden och dess toppar, njuta av omgivningen och vara i sig själv just i stunden. Vi är flera, badsystrar är gruppen vi tillhör, gruppen vill att vi träffas vid sjön. Grupptrycket, när det är positivt. Grupptrycket gör att vi gör, vi sätter oss i våra bilar, vi åker till sjön och vi ser framemot det. Vi är oss själva i stunden, vi går ner i det kyliga vattnet, där just i den stunden går det inte att vara någon annan än just sig själv. Vi hanterar kylan på våra egna sätt, i systerskapet ingår små prat, skratt, ojande, vänlighet, omtanke, systerskap. Ingen av oss kommer dit surmulna, vi säger hej, god morgon, Vi ser varandra och vi är en del i ett sammanhang. Kasam….Det går inte att inte uppleva känslan, i just detta sammanhang. Det går inte att inte, känna sig en del i. Det går inte att bli något annat än glad, i just den stunden. Den stunden som många av oss längtar till varje morgon. Att det blivit en vana i vår morgonrutin. Nu ska systrarna bada i kväll i månskenet. Det är fullmåne i kväll. Jag kan tyvärr inte vara med för jag ska jobbat. Men jag kommer vara med i mina tankar om att i kväll badar mina systrar i månskenet.

Idag hade jag ett möte med en kund angående Mary Kaj. Vi face-timade kl 10. Hon hade förberett sig med krämerna, jag skickat henne. Tagit fram vatten och sådant hon behövde. Jag hade förberett mig med krämerna och artiklar, som ligger nära mig i mitt hjärta. Det var så roligt att se henne när hon provade på produkterna jag skickat till henne. Hon verkade gilla dom alla. Ett bra sätt att hålla en visning av Mary Kay produkter. Jag kan snart kalla mig På riktigt Fristående hudvårdskonsulent. För det är med Mary Kay som med vinterbadandet. Man måste träna sig, öva….. vilket sedan gör att jag påriktigt känner att det här det här det kan jag på riktigt. Ni som följer mig, vet ju att det tog ett tag innan jag kunde kalla mig vinterbadare innan var jag ju bara en simpel höstbadare. Nu är jag ju vinterbadare på riktigt. Sedan förra veckans Torsdag.

Krämerna jag visade idag var Handlyxen Satin Hands® Pampering Set White Tea and Citrus.

Lyx serien, TimeWise Repair® Volu-Firm®

Set och Clinical Solutions® Retinol 0.5 Se

t. Ett bra sätt att visa produkter på fick jag uppleva idag. Det var kul, roligt och spännande.

Lev idag just nu. Igår finns inte här och morgondagen kommer först imorgon.

Dagens ord. När jag ser det som är bra i människor ser jag mina egna storheter. När jag förminskar dom blir jag själv förminskad.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook