Skattemyndighet och kronofogde.

idag vart det kyligt i vattnet. Huva va kallt det var. Men det som tar mest stryk av kyla är fingrarna och dom är inte ens i vattnet. idag hade jag på mig dubbla vantar när det skulle till att badats. Dessa hjälpte faktiskt. 0,3 grader visade badtempen i vattnet. Det blev inte ett långt bad men det blev ett bad kanske var jag i vattnet i tre eller fyra minuter. Nu när jag sitter här och skriver så har den goda känslan infunnit sig i kroppen. Känslan av att jag gjorde det, endorfinerna simmar runt i kroppen. Det är allt lite fin vid denna sida av sjön också. Det är inte nära naturen upplevelse som vid badviken kanske men det här är välkomnande på ett annat sätt. Eller är så det bara det att jag inte vant mig ännu, vid allt det här nya.

Vi har bytt badplats detta för att isen är för tjock där vi var innan. Nu är vi vid Ragneruds Camping där har dom tydligen Julbord nu i December. En av mina badsystrar ska dit och prova på Julbordet nu under December. Men just nu är det bara badet som gäller. Jag är glad över att de där inte göra tankarna bor kvar i mina tankar. Dom gjorde ont och gav min känslan av att ge upp. Men jag nekade den känslan. Jag gjorde det igår när det kändes så svårt att gö. Idag vart det mycket enklare.

Igår fick jag åka till skattemyndigheten. När jag deklarerar, har jag en revisor som hjälper mig. Jag trodde att då var det bara att flyta med, låta dom som kan göra jobbet. Nu är det inte revisorn som gjorde fel, utan det var Skattemyndigheten. Dom glömde av att göra en del avdrag. Redan i augusti fick jag tydligen ett brev från myndigheten, där det stod att jag skulle betala lite över 30 tusen i Dec. Eftersom jag trodde att skattemyndigheten inte kan göra fel så trodde jag att revisorn hade koll på denna summa. Att allt var i sin ordning. Detta fast jag liksom inte hade pratat med honom om det. När jag ringde skattemyndigheten igår sa dom att jag borde betalat redan. Jag förklarade att jag tyckte det var konstigt att jag fick tillbaka pengar i somras, men nu ska betala dom igen. Han som satt vid den andra luren trodde nog att jag var någon från yttre rymden, mina frågor förstod han inte.

När jag sedan ringde revisorn, fick jag klart för mig att det där brevet som jag fått i Augusti. Det borde jag lämnat till honom eller checkat av med min deklaration. Jaha fick han till svar, men sånt fattar ju inte jag. I alla fall så skrev revisorn ett brev och visade dom på va felet var. Jag lämnade som sagt in brev igår. Nu hoppas jag bara på att Postnord, gör det dom ska göra för tydligen skulle det skickas till ett annat ställe. PostNord kan man ju inte helt lita på känner jag. Jag fick i alla fall en stämpel på att jag skickat in brevet. Så kronofogden blir jag inte kund hos. Om man nu kan bli kund där som betalare.

Det var en lättnad igår när brevet var inlämnat. Det firade jag idag och det firades som redan skrivet med ett bad.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon. Just nu gäller. Just NU!

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook