Bilvård och en före detta kollega och mentorer.

Ett inlägg utan morgonbad. Idag är det jobb igen. Ett jour pass ska till och en mötesdag. Bad blir det först på fredagen igen. För jag har särskilt lärt mig att inte bada själv. När man badar på vintern ska man ha någon med sig. Jag har ju alla mina fina fantastiska badsystrar. Dom badar nog redan idag och även på torsdagen. Jag får vänta tills på fredagen. Jag hoppas innerligt att upphållstankarna inte är ihållande. Men sedan förra gången har jag lärt mig att tanken sitter i huvudet och den kan man ändra på.

Igår var vi på IKEA för att handla ljus och servetter. Nu känner jag mig rik igen. Vi handlade ljus och servetter för över tusenlappen. Nu kan vi mysa på riktigt hela vintern. I somras köpte vi en ny bil. Helt ny bil. Nu under några månader, sedan det blev kallt. Har bilens rutor börjat imma igen, när vi kör. För att få någon lite så där sikt, har man fått köra fläkten på högsta på framrutan. Det har blivit gräsligt varmt i bilen och rutan har ändå inte blivit riktigt bra. Vi har både jag och maken varit missnöjda med vår bil, pga detta. Känt att det vart ett dåligt köp, den inte ens kan få bort imman på rutan. Idag åkte vi in till Biltema och kollade fall det fanns något som kunde hjälpa. Något som liksom tog bort imman. Det fanns inget. Men vi köpte fönsterputs och mikrofiberdukar. Gick ut i bilen och sprejade torkade torrt. Imman var borta. Körde inte ens den där fönstervärmaren hem, utan hade behagliga 20 grader i bilen.

Inser att det inte är bilens fel utan det är vårt egna fel. Rutan behövdes rengöras. Så dumt enkelspårig man är ibland. Så riktigt dumt, enkelspårigt dumt. Vår förra bil som vi också köpte helt ny, var det samma problem för oss. Idag inser jag även att det då inte var bilens fel. Utan den rutan hade även den mått lite bättre av att rengöras. Vi måste verkligen skärpa upp oss båda två med det där med rengöringsunderhåll på bilen. Ny bil kostar en slant vi borde verkligen vara mera noga med att hålla den ren och fin. Det får lbi ändring på det här. Efter idag ska jag i alla fall minst var annan månad gå ut och rengöra bilen invändigt. Utsidan bilen borde vi i alla fall tvätta varannan vecka.

För många år sedan hade jag en kollega som pratade just om detta med viktigheten med att tvätta bilar. Om man nu dammar och städar hemma en gång i veckan, så borde man väl tvätta en bil minst en gång i veckan. Den kostar ju några hundra tusen mera än ett vardagsrumsbord eller bokhylla. Den där kollega var min mentor. Inte så att någon valt ut honom åt mig utan jag valde honom. Ibland plockar jag fortfaraden fram honom i mina tankar. Uppstår det något på jobbet som känns lite si och så med då brukar jag fundera på vad denna före detta kollega skulle sagt och gjort.

Det jobb jag hade innan det jobb jag har idag så berättade jag för han som skulle anställa mig om just denna mentor. Då visade det sig att även han hade utsett just denna man till sin mentor. Tror faktiskt att det var en av anledningarna till att jag fick jobbet och att jag faktiskt kunde få den lön jag ville ha. Så tack kära gamla kollega, för allt du delat med dig av i klokhet. Och! Ja, jag ska skärpa till mig och tvätta min bil lite oftare. Nej nog om detta dags att göra min morgon.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook