Det känns som våren kommit hit.


Det är så fantastiskt härligt att gå hem från jobbet men en bra känsla. Oavsett om någon annan skulle tycka att jag gjort ett gräsligt jobb, får det stå för dom i så fall. Ibland kan det vara att man istället går hem med en känsla i magen, där det finns: men hur tänkte du, du skulle gjort så eller du är totalt värdelös, hur kunde du göra. Idag är det den där andra känslan som bor i min kropp. Den där härlighetskänslan av va bra det blev igår, vilket grymt jobb pass vi hade. Det gör att jag mår bra under hela dagen. Fast det vart lite saker som blev konstigt i morse, är dom konstigheterna borta. Den där andra känslan infinner sig, om att det gick så bra igår. Den fyller upp med må bra känslor, vilka kan vara bra att ha under dagen.

Idag vart det riktigt otäckt att köra hem. Halt var förnamnet, jag har hittat en ny funktion på vår bil. En bra funktion om man vet vad det är. Det visste jag inte först, jag trodde från början att nu går bilen sönder. När jag gasade på så började lampor blinka och motorn lät inte som den brukade, utan den hackade till. Fick ont i magen av ljudet och tänkte bara jag kommer hem. När jag sedan skulle köra om en bil gjorde den likadant, den sa på displayen att det var halt ute. Då först fattade jag att det var en varning till mig och min gas, inte att bilen var sönder. Bilarna log i 40, 50 på en 80 väg, när jag sedan fattat att det var för att dom hade upptäckt halkan. Då lät jag bli att trycka in gasen. Tror jag körde om två bilar, innan jag på riktigt fattade hur halt det var. När jag skulle svänga av till vår lilla by, gick det inte att bromsa fast jag bara låg i 50. När jag rörde på ratten så gick det inte att svänga. Det gick bra. Jag höll mig på vägen och det var skönt att parkera bilen. Skönt att ge tacksamhet åt att jag kom hem helskinnad.

Nu är det ledig tid till mig i hela två dagar. Jag har en del att göra. Huset behöver sitt och jag behöver vila.

Håller på att lära mig sticka strumpor med rund-sticka. Har inte fått hel-koll på det, behöver tydligen en 80 cm sticka har jag kommit fram till. Man kan när man stickar med en rund sticka, sticka båda sockorna på samma gång. Vilket säger mig att det kan vara bra, då kanske jag blir klar med ett par i stället för att bara sticka klart en strumpa, som det brukar bli. Eftersom jag bor på landet, är det svårt att få köpt stickor om jag inte skickar efter. Jag får tradigt vänta på paket. När jag väl beställer det, för just nu kollar jag bara you-tube om knepen hur man gör. Har inte riktigt fattat ännu, tror jag. Eller så är det att jag har för kort sticka.

Nog om detta, lev idag just nu. Igår finns inte kvar. I morgon är först då, där framme i framtiden.

Ha en härligt fin dag. Visst känns det underbart att solen och plusgraderna bor här. Idag kändes det som vår i luften. Jag tänker att nu smälter isen det ger mig härliga tankar om morgondagens bad.

Carina Ikonen NilssonLämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.