Får bli en dag till utan bad….


gick och la mig tidigt vilket gjorde att jag satt här i soffan redan innan klockan hade blivit sex. En natt full av drömmar som varit otrevliga. Vaknat men drömmen har varit kvar. Ont i mina leder och har lite feber. Snorig så jag inser att det är till att ta ett covid test igen. Ser ut som om denna julen även den kan bli i ensamhet och stillhet. I den här nya tiden är det inte ovanligt, bara väldigt tråkigt. Jag är så trött på Covid! Varför kan inte bara folk stanna hemma när dom är sjuka?

Idag blir det inte heller något bad. Känns inte ens som om det skulle vara modigt att åka till sjön och bada nu. Bara dumt. Badet får vänta tills jag är frisk. Idag skulle vi badsystrar åkt till en av badsystrarna, för att fira hennes födelsedag. Får skriva grattis här till min kära badsyster. Hipp hipp hurra hurra hurra hoppas du får en härligt fin födelsedag. Kära badsyster. Saknar er.

Saknar jag badet? Inte just nu faktiskt, skulle inte kunna tänka mig det iskalla vattnet mot kroppen så som jag mår just nu. Men jag saknar den där friskheten som bodde här. Saknar den där känslan så bor i mig då när morgonen är och jag sitter och väntar på att tiden ska bli att åka iväg till sjön. Väskan är ju redan packad det gjorde jag igår innan jag insåg att jag faktiskt var sjuk.

Idag får det bli en bild från sjön som en av mina badsystrar, tog i går när dom badade. Isen från sjön där vi brukar bada verkar ha minskat och idag ska dom bada vid badstugan igen. Saknar er min fina badsystrar.

Det ska bli härligt att komma dit igen när jag är frisk.

Men det kommer flera dagar. Kommer att komma flera bad innan vintern är slut. Jag är en vinterbadare redan så det är bara att vänta in att den här känslan i kroppen försvinner. Ha en fin dag ta hand om dig och din dag. Lev idag. just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.