Här hemma är det barnbarnen som bestämmer.


I natt har det varit svårt att sova. Vårt lilla barnbarn har sovit över och hon ville sova bredvid oss. Som en varm kamin har hon varit. Rör sig som en orm gör hon också. Men bara mysigt att hon ville vågade och kom hit igår kväll. Vi hade pyjamas party jag och Emilia. Pyjamasen på och popcorn i soffan nere i källaren med film på tv. Emilia har alltid så bråttom när hon är här. Hon vill hinna med så mycket. När vi pratade om kvällsmaten så ville hon ha det med det samma. När vi pratade tandborstning så skulle det göras med ens. När jag hittade barnens gamla böcker så fick det bli saga. Efter ett samtal med sin mamma och pappa så vart det sedan att sova. Fast innan sömnen skulle till så fick det bli att spela lite på plattan i sängen. Farmor hon somnade medans Emilia spelade nagelacksspel. När hon tröttnat väckte hon mig för att säga god natt.

Idag blev det att gå upp tidigt. Ont i hela kroppen av att inte ha så mycket plats i sängen. Dessutom ville jag hinna med min egentid här i soffan, kaffe och lite blogg. Även lite stickning hann jag med. Snart kommer Emilias lilla Kusin Alfred hit, idag blir det två barnbarn och pulka åkning för hela slanten. Emilia har bestämt att till frukost blir det pannkakor. Till Lunch ska det till att bli varm choklad med smörgås, till sist ska det till korv och makaroner. Hon är bestämd den lilla, vet vad hon vill. Det ger mig en känsla av att hon kommer att orka med livet, henne kommer inte någon att sätta sig på. Hon vet vad hon vill, hon säger till om det blir problem.

Så härligt att få umgås med barnbarnen utan föräldrarna. Det blir så mycket roligare för barnen, tänker jag. Ofta när Emilia är här med sina föräldrar, brukar hon säga till sina föräldrar att hon vill vara själv med farmor. Under julafton ville hon att vi bara skulle prata med varandra. När vi åt maten viskade hon till mig,- Farmor, idag pratar bara vi bara med oss, som sitter vid detta bordet. Det var jag, maken och lill killen. Men just den önskan verkställdes inte för på julafton då pratar man med alla fick jag berätta för henne. Nu har jag itne tid att skriva mera för nu kommer snart lillflickan och sätter sig här. Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och framtiden ligger där borta i framtiden.

Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.