God fortsättning på det här alldeles nya året 2022.

Gott nytt år. Hoppas ni hade en fin Nyårsafton. Idag ska vi städa bort Julen. Nu får det räcka känner jag. Nu längtar jag till våren som alltid. Det har inte blivit något bad ännu idag. Vi bestämde att det blir inte nu på morgonen, utan vi väntar till kl 12.00. Jag har tänkt mig städa upp i köket, efter gårdagens fest som var i det lilla. Barnbarnet Alfred, hans mamma och pappa kom och firade med oss. Maten var god, det blev Entrecote och bakad potatis. Till efterrätt var det en enkel äpplekaka. Till förrätt hade vi räkmackor. Skålade inte i champagne vid tolv men, vi var ute och såg när vår son smällde av sina raketer. Kvällen förflöt med Monopolspelande. Alfred var med från och till. Han alternerade mellan att spela på plattan, mobilen och legobygge. Vi hade köpt honom en liten present, en onepice med Pawpatroll. Den blev han riktig glad för och ville ha på sig.

Nu får det vara slut med firande känner jag. Nu får det bli vanliga dagar. Vanliga, där de veckorna blir till att förbereda, för våren och sommaren. Göra det mysigt här hemma. Få bort alla tomtar, plocka fram vaser som blir fulla med tulpaner. Det får bli lite chilifrön i jorden, lite tomat och gurkfrön ska även dom, få bo i lite jord. Nu vill jag att våren, kommer tidigt i år. Att isarna försvinner och jag igen får möta mina badsystrar, vid bad stugan och gå ner i vattnet där vid trädet som är så välkomnande.

Längtar ut till vår husbil, längtar ut till helger där jag vaknar upp i vår lilla Lvl^ bil. Längtar tills morgon-ar där maken fortfarande sover, jag sitter i husbilen och skriver mina inlägg. Längtar tills dom där första varma solstrålarna som svider lite i skinnet, när solen värmt upp min kropp. Längtar till att gå barfota i gräset. Längtar tills jag och lillflickan sitter i hammocken och myser, njuter av värmen utomhus. I år får det bli att försöka lära henne simma. Alfred är nog för liten ännu. Längtar till att höra hur maken klipper gräset och efter lukten av det nyklippta gräset. Längtar till Kvällar, där jag kan sitta ute på altanen och njuta av friheten, ljumna vindar och fågelkvitterier. Men ännu får jag längta, ännu får jag bara sitta här och känna på längtan.

Jag har i mina längt-ningar även ett beslut att ta. Ett stort beslut. Ska jag eller ska jag inte. Jag vill, jag vill, jag vill. Vill starta upp den där affären, vill våga ta tag i modet, göra ett försök. Men jag tror att det borde vara en bättre räkenskap, för att vilja. En tanke som slagit mig, är att den där affären i mina tankar är bara något där jag försöker förverkliga mig själv. Vem skulle vilja köpa mina tavlor bara för dom hänger i en affär. Vem kommer att få samma känsla som jag, bara gå in där för att det är mysigt. Mysighet tjänar man inte pengar på. Men jag har inte gett upp ännu. Skulle jag orka med att stå där dag ut och dag in? Klarar jag av bokföring? Jag som blir så orolig av att bara åka till revisorn? Klarar jag av att fixa till en internethandling? Skulle det fungera att ha både affär och internetbutik. Klarar jag av att fixa till sådant? Orkar jag hålla ut?

Oj det är många frågor….. Nu ska jag lämna dom här ska gå ut i köket och tömma diskmaskinen och fixa till köket. Njuta av att nu börjar jag återtåget in i denna vår 2022.

Nästa inlägg jag kommer att skriva kommer att handla om Skapa blogg, fick en förfrågan om jag kunde skriva lite om det. Vilket jag ser som en självklarhet att jag kan lägga några ord om. Här är länken till skapablogg.

Ha en fin dag den här 1 Januari 2022.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook