En morgon i skogen.


Man säger att från och med idag, ska det bli ljusare på morgonen, det var inget jag märkte. Fast kanske var det lite ljusare när vi jag och mina badsystrar, traskade mot vår lilla skogsglänta. Skogsgläntan där våra morgonbad blir till. 4 januari, tänka sig att jag har hållit i min goda vana så länge. I och för sig hade jag en svacka mellan Jul och nyåret. Men redan på Nyårsafton tog jag tillbaka min vana med att ta en morgonbad. Idag var det strömningar i vattnet. En av mina badsystrar kände hur strömmen vill ta med henne i sin kraft. Morgonens bad skedde genom tystnad. Inte alls det där tjattret som det brukar vara utan idag var vi i våra egna bubblor och gjorde det vi var där för att göra. Ett tyst och stilla bad med forsande iskallt vatten, 1,2 grader gör att kroppen vaknar till och sinnet blir mjukt.

Det är inte s mycket is längre 🙂

Jag känner mig så glad och faktiskt tacksam emot mig själv över att jag verkligen vågade och gjorde det, höll i och höll ut i mitt badande. Fast det är fasligt kallt, en geggig stig att gå på, så gör jag det. Jag mår så bra av min nya vana, den tillför mig så mycket. Till en början var det bara stolthet och modighet jag kände. Det var nyhetens behag. Nu hoppar det fram andra saker i denna vana som blir till fördelar för mig. Värken i min höft avstannar en stund, värk över huvud taget försvinner en stund på dagen. Jag har lärt mig att vara i just nuet. Jag blir piggare av mitt bad. Den där lilla tabletten som jag inte ätit i flera år, för min koncentration.

Den som kan hjälpa mig att vara mindre ADHDig, så att min vardag går ihop. Valde jag bort för att jag inte mådde så bra av den, den behöver inte jag nu! Vaktmästaren som utan tablett jobbar i mörker, har efter bad fullstyrka av ljus eftersom kroppen och huvudet är fullt vaket, efter bad. Rastlösheten försvinner, ångest och oro bortblåst. Energi flyttar in i kroppen, på ett sätt där jag mera kan härbärgera den. Göra något konstruktivt av den, i stället för att börja göra saker som aldrig blir färdiggjorda. Stillheten och ron som badet för med sig och som idag då tystnaden.

Tystnade förde med sig stillhet och ron i kroppen, den sitter i ännu fast, jag varit hemma en stund. Idag gjorde jag annorlunda mot var jag brukar göra, när jag kom hem. Jag intog frukosten med ens, efter att jag sköljt upp mina badskor. Eftersom jag äter viktväktarvänlig mat så blir det alltid Gröt till frukosten. Havregrynsgröt utan mjölk men, med bär eller frukt. Idag tog jag frusna jordgubbar till den heta gröten. Låter de frusna bären ligga i en stund så dom hinner att tina och kyla ner gröten. Till gröten blir det två st ägg som jag mosar med lite salt på. Det där står jag mig på fram till middagen. Inte alls hungrig, utan klarar mig bra fram till tre fyra på eftermiddagen. Kämpar du med vikten kan jar varmt rekommendera WW appen.

Att låta kroppen vakna till morgonen där ute i skogen gör susen för själen. Doften av skog och gran har en magisk inverkan på mitt sinne. Jag får så många kreativa tankar, under någon timma efter bad. Jag är så innerligt tacksam emot mig själv, att jag faktiskt gjorde det! Jag vågade ta steget till att bli en vinterbadare. Det bor allt lite tacksamhet emot mina badsystrar också. För dom är reserven som jag ibland tar till när lusten är mindre motiverande. Dom är bland mitt mod, dom gör att jag vågar. Jag har under detta halvår i min strävan av att bli vinterbadare även blivit mera medveten om naturen upplevelsen av naturen har blivit starkare det finns så mycket vackert där ute som jag inte innan sett.

Pinnen på bilden är en klädhängare som en av mina badsystrar hängt dit.

FitLine Jag har även återtagit en annan god vana, som jag för några år sedan provade, men slutade med. Jag slutade med den för jag kände att nej, det behövs inte mera nu. jag mådde så bra och var inte helt övertygad om att det berodde på mina drinkar från Fitline.

Sedan dalade energin ut, utan att jag förstod det. Nu pratar vi Fitline. Här har vi de produkter som kroppen behöver. Jag har druckit mina drinkar morgon och kväll i snart två veckor. Känner jag någon skillnad. Jag tror det…

Jag är piggare men, framför allt så har jag hittat tillbaka till sömnen. Sover gott, somnar utan att jag vaknar upp och inte kan somna igen. Visst vaknar jag går till toa. Men med ens jag lägger huvudet på kudden igen, sover jag. Känner mig mera utvilad. Dessutom har jag fått en renare bänk i köket. Nu bor det bara mina portionspåsar i ett skåp.

En halv-böj som Cornelis sjöng om. Men jag tar inte seglar vatten. Utan en halv böj ner till skåpet under bänken är för att ta en påse, fullproppad av vitaminer, i ett glas och på med vatten. Rör runt så att pulvret löser upp sig, dricker den långsamt under en halvtimma och njuter av den friska härliga vitamindrinken. Ställer glaset i diskmaskinen och gör mig redo för en kopp kaffe. Eftersom jag vill att vitaminerna ska hitta rätt, väntar jag en stund. Det gör kaffet hinner svalna av så det blir drickvänligt. Mår gott av tanken, att jag fyllt på med lite extra vitaminer för min kroppen. Den rena bänken beror på att alla mina vitaminburkar behövs inte längre, då jag är helt på det klara med att Min PowerCocktail tar hand om att förse min kropp med det som behövs. Klicka på länken så har du möjlighet att hitta det som passar dig.

Lev idag just nu, igår är inte längre kvar mera än i minnen, morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller!

Carina Ikonen Nilsson

Titta här vad massor av nyttigheter det finns i den här lilla morgondrinken.

Njut av alla fördelar hos PowerCocktail, nu ännu mer!

Vad har blivit bättre för dig? Flertalet naturliga polyfenoler från de bästa extrakten och koncentraten från bär, frukter, grönsaker, örter och kryddor.

– De bästa extrakten från högkvalitativa bär, frukter, grönsaker, örter och kryddor, för att ge dig en mix av polyfenoler och vitaminer1


– En 2-i-1-lösning som stödjer energin2 och koncentrationen3 som du behöver samtidigt som den bidrar till ett normalt fungerande immunsystem1!


– Innehåller lösliga och olösliga fibrer från frukt, grönsaker och spannmål så väl som mjölksyrabakterier (L. reuteri, L. acidophilus)


– Unik kombination av bioaktiva mikronäringsämne, så som vitaminer4 och spårämnen, och kurkumin med upp till 40 gånger högre biotillgänglighet


– Vårt exklusiva Närings Transport Koncept (NTC®) stödjer ett optimalt näringsintag

1rik på vitamin C – bidrar till immunsystemets normala funktion.
2rik på vitamin B6 – bidrar till normal energiomsättning. Med vitamin B2 (riboflavin) och B3 (niacin) – bidrar till att minska trötthet och utmattning.
3vitamin B6 (pyridoxin), vitamin B12 (kobalamin) och vitamin C – bidrar till normal psykologisk funktion.
4Vitamin C – ökar järnupptaget och bidrar till att minska trötthet och utmattning

  • Vitamin A – bidrar till att bibehålla normala slemhinnor
  • Vitamin C – bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för tändernas normala funktion
  • Vitamin E och selen – skyddar cellerna mot oxidativ stress
  • Gurkmeja med snabbare och högre biotillgänglighet som ett resultat av nya CD-komplex teknologin!
  • Lactobacillus reuteri (L. reuteri)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.