Minus i vikt blir plus i garderoben.

Idag hoppar jag över mitt bad. Har fått ont i nacken, tänker att kylan kan göra det onda värre. Tänkte inte så igår när jag kände av värken. Efter badet blev det värre med nacken, idag blir det inte det härliga badet.

Jag tänker berätta om WW och de trevliga stunderna, som blir när kg blir mindre. För några år sedan köpte jag ett par grymt snygga byxor, som jag aldrig provade i butiken. Varför minns jag inte, men väl hemma så blev jag grymt besviken. När jag upptäckte att jag inte fick på mig byxorna. För några månader sedan, råkade jag hitta dom när jag rörde runt i min garderob. Då vart dom fortfarande för små, runt midjan. Igår när jag skulle hitta kläder till kalaset hemma hos min chef. Råkade byxorna trilla ut ur lådan, där jag lagt dom. Jag hade inte tänkt ta på dom. Men tänkte jag provar dom, för att se hur långt jag har kvar, innan dom passar. Dom där nygamla byxorna, satt perfekt. Hur enkelt som helst att få på sig, förutom att dragkedjan vart lite krånglig. Men inte pga av min kroppsstorlek utan på pga av själva kedjan. Jag blev så glad över upptäckten, det fick bli de där byxorna på kalaset. När jag hittat byxorna, kom jag på en blus, som även den inte vart något för mig de senaste åren. Den har varit väl trång. Även denna blus passade perfekt. Jag behöver inte köpa kläder på länge för med min viktnedgång och min nya lite mindre kropp kan nu gå på upptäcktsfärd i min garderob.

Tre storlekar ner i kläder har blivit. Snart 15 kg mindre, bara några hg kvar. Det känns i kroppen. att den blivit mindre tung. Det känns i mig, min bild av mig själv att jag hittat tillbaka till den jag är. Min självkänsla och mitt ego, börjar bli riktigt snälla i sina inre ord i mig. Dessutom så når jag mål som jag satt upp. Sommaren 2022 nu kommer alla de där klänningarna som jag fått hänga undan, passa mig perfekt. Detta tack vare att jag i höstas satt nere i soffan och kände mig ur-ursel och bestämde mig, för att nu får det vara bra! Nu räcker det, nu är det dags Carina att du tar dig ur den här cirkeln och gör något åt det du har satt dig i.

Jag bestämde mig för att strunta i alla dieter som alla veckotidningar pratar om. Bestämde mig på riktigt, för att göra något annorlunda. Till hjälp, tänkte jag mig viktväktarna, dom har lång erfarenhet av att hjälpa människor att komma på rätt spår. Sagt och gjort så blev det att ladda ner appen, faktiskt göra det som appen visade. Jag hittade massvis med olika recept, började viktresan där pilen visade på minus kg kom ganska så direkt. Först tänkte jag går jag ner fem kg, är jag glad. 5 kg gick fort bort, det fick bli 10 kg. När 10 kg vart klart, blev det i mig. Men nej, jag ska inte satsa smått! Jag ska göra det på riktigt jag, nu kör hela vägen och gör det jag ska. Där är jag nu, viktväktarna har blivit en vana, en livsstil.

Nu har jag massvis, jag menar verkligen massvis med kläder, som är på tok förstora. Nu önskar jag att min lilla farmor levde. Hon hade kunnat hjälpa mig sy in alla mina kläder. Men har jag nått målet med vikten. Nu ska jag då nog själv kunna klura ut, hur man syr in kläder. Det får bli ett nytt mål för mig. För några veckor sedan, frågade jag vår granne om tips, med insyning. Hon visade mig vilka sömmar som skulle sys in, när hon visade mig så hon sedan det där tråkiga som jag har så svårt för. Nålar, använd nålar och prova innan du syr. Jag tackade för tipset, kom på att just det är med nålar, är inte min grej. får bli att köpa nya fina kläder. Men, men ska nålar sätta hinder till alla dessa kläder, Nops no no jag ska nog övervinna detta hinder med.

När man väl börjar så måste man gå all in. Det är ju lite det som är jag. All IN, inte bara lite utan allt riktigt nörda in saker. Dessutom är jag lite snål. De där förstora kläderna har kostat en slant och dom vill jag inte bara kasta. Så ett nytt mål blir att lära mig att sy. Sy in saker och vem vet jag kanske till och med kommer att gilla det! Men det där vet jag inte ännu.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook