David Nilsson & The Bon Vivants. Och ett kallbad såklart!


Jo, i morse när jag satt här i soffan, hade jag bestämt mig för att sluta upp med dumheterna! Om att åka till sjön och bada. Riktigt dumt, kände jag att det var. Så härligt skönt, att sitta här med kaffe och njuta av värmen som omslöt mig.

Då tittade hon fram den där fightern i mig. Hon frågade om jag var nöjd, med mitt beslut.

Jaaaa då, oviljan hon i mig, hon var så nöjd , hörde jag en hon säga. Då dök hon upp en gång till den där viljan, frågade mig om jag verkligen skulle hoppa över mitt bad.

Den här första dagen i mitt nu 57 åriga liv. Det är att ge upp, sa hon. Okej, sa jag då gör jag det. Satte mig mera tillrätta i soffan, njöt ännu mera av mitt kaffe.

No, no, sa jag högt för mig själv. Inte är jag en sådan som ger upp, fast jag är så gammal. Drack snabbt upp den sista klunken kaffe, skyndade mig göra mig klar, för att åka iväg. Hann till badplatsen i tid och blev upphämtade av en av mina badsystrar. Idag var en ny gammal syster med oss i badet och vi var 8 stycken som badade.

Vattnet var självklart lika kallt som vanligt men, det var svårt att doppa ner kroppen. Väl i vattnet var det skönt, friskt och härligt. Känslan efteråt helt underbar. Det doftade vår, där i skogen. Känslan i mig var en seger, igen och igen en seger. Det senaste halvåret har varit så fulla och segrar. Det där motståndet, som ibland bor i mig, gör segrarna så stora. Jag övervann min bekvämlighet, verkligen gjorde det jag förutsatt mig att göra. Så härligt. Så helt underbart att nästan varje vecka, känna hur min motivation viljan är en segrare varje gång modet sviktar.

På vägen hem lyssnade jag på en av mina arbetskamraters musik. Gruppen heter eller om det är en duo/ trio, vet jag inte i alla fall heter dom David Nilsson & The Bon Vivants. Låten som just nu bor i mitt hjärta är The light inside of me. Det känns som det är mina ord som sjöngs i låten, som om de orden är skrivna ut mitt liv. Första gången jag hörde den, grät jag. Den gör ont på insidan och talar till något inom mig.

Det finns många fina låtar, dom gjort och texterna är så värda att lyssna till. Sångarens röst är så grym. Håren på armarna reser sig när han tar ton, det är svårt att inte sjunga med i låtarna. Ett band som jag vill se Live!

Nog för idag just nu, Just nu lever vi. Det är i nuet, vi verkar alltid. Just nu vi kan göra något åt. Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.