Vårkänslor i kroppen.

Bara genom att titta ut från fönstret, känner jag hur våren sipprar in i mig. Solen lyser knastrande himlen är ljust blå. Misstänker att jag går in i den där falska känslan av vår.

Det blev inget bad i dag heller. Känner mig frisk men är osäker på om det är någon förkylning på gång. Tog ett snabbtest idag, den visade negativt så kanske är det bara inbillning. Men vill inte utsätta mina badsystrar för någon förkylning så det fick bli att hoppa badet. Nu tar jag nya tag på måndag, för i helgen jobbar jag. Sover jour idag tills imorgon. Sedan ett pass på söndagen. Morgonen har redan tagit slut jag är fullt klart med mig och mitt packande inför jobbpasset. Är alltid skönt att göra klart med ens, tycker jag. Då finns det timmar till sådant jag gillar att göra. Det blir inga jag får inte glömma mm.

Idag firar jag en seger, genom att ställa mig på vågen. Den gav mig glada besked. Jag har hittat ett nytt sätt, att koka ägg på ett nytt för mig. Ni andra kanske kan det sedan länge. Jag knäcker ett ägg i skål häller lite vatten i skålen och saltar. In med det i micron i en och en halv minut och sedan bara att äta. Förlorade ägg i micron så mycket kortare tid än att koka i äggkokare eller spisen. Tänker att det sparar en del ström med. Det blir win win. Både effektivt och klimatsmart.

Det har varit lite svårare att gå ner kg, efter jul. Men nu visade vågen igen, att jag är på g. Min havregrynsgröt och de frysta jordgubbarna gör vikten, fast det är klart äter inget godis, är snål med mjölk och har uteslutit smör på mackan, om jag nu mot förmodan skulle käka en macka. Jag har inte ens mjölk till min gröt. De frysta bären gör att den svalnar och den ger mig en smak, av sommaren. Nu längtar jag i massor.

Tänk att få åka till stranden, sola och njuta av svalkan från havet. Inte som nu när jag bara badar någon eller några minuter. Känna hur solen värmer och ger en mjukare nyans på huden. Sitta utanför husbilen och njuta av en kopp morgonkaffe. Sitta på altanen innan jobbet, låta solen gör det den ska. Sommar Mmmmm, få sitta på framsidan huset i hammocken på kvällen, efter en varm sommardag. Njuta av den ljumma vinden och fågelkvitterier. Snart, snart ska sommaren vakna igen, Jag är redo, redo för att vandra ut där i allt det ljusa och ljumna.

Lev idag just nu. Igår finns inte här och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, just nu.

Njut av din dag.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook