What are you waiting for?


Nickelback, gör låten. Den förgyllde min resa till badet i morse. Då när jag satt i bilen och högtalaren sa What are you waiting for? Funderade jag på vad är det jag väntar på? Finns det något som jag just i denna stund saknar? Just då i stunden kändes det som om allt var på plats. Ljuset på morgonen, på väg till, och känslan i kroppen av att Livet är så som det ska vara. Jag väntade inte på något, jag satt där och njöt av stunden, resan till och känslan som brukar infinna sig när jag åker till morgonbadet. Tankar om vilka av mina systrar jag får träffa idag, vem kör vem och längtan efter det där smal talk som är i stunden. Det är härligt att vara i stunden med mina badsystrar, Där vi sitter i skogen och krånglar på oss våra badskor och vantar.

Just det satt jag och väntade på tillsammans med strofer från Nickelback. Nu så här när jag sitter och skriver detta inlägg hör jag fortfarande slingan av låten. Just nu väntar jag inte på något, utan är i denna stunden när tangenterna trycks ner. Försöker andas lugnt så att värmen flyttar in i kroppen igen, efter det härliga morgon badet.

What are you waiting for? Det kan ibland tålas att fundera på. Varför vi sitter och väntar på den perfekta stunden, det rätta tillfället? När är det perfekta rätta stunden? Om den inte är här just nu, i den stunden vi är i. När är den då?

När och om brukar vara stoppklossar, i den där perfekta stunden som vi väntar på. What are you waiting for? Varför väntar vi på om, bara eller när? Vad är det som gör att vi behöver vänta? Det räcker egentligen med att fånga tillfället just nu, för att göra det. Vi kan ibland sitta och vänta på i åratal.

Livet är för kort för att vänta känner jag. Livet är inte till, för att vi ska sitta och vänta på, det där perfekta tillfället, då vi ska ta och göra. Utan vi ska, när vi får tanken, ska göra, undersöka och utvärdera. Vad vi kan göra just i denna stund, för att komma närmare det där som vi väntar på. Ibland kan det faktiskt vara så att om vi väntar, på att det eller det där fantastiska ska hända, går tillfällena förbi oss. Har du något du vill uppnå som kanske känns för stort, eller behöver förberedelser för att uppnå. Bryt ner det i små steg, gör något just nu. Undersök hur vägen blir till, undersök vad andra gjort, för att nå dit till det du vill. När du tagit ett steg, utvärdera, var det rätt steg eller behöver något ändras. Resultat kan ta tid. Men, varje steg du tar i riktning mot dina mål är steg som är tagna. Varje litet steg vi tar, går att utvärdera, reflektera över. Behöver jag göra något mera? Var det ett steg i riktningen emot målet? Eller var det ett steg, som ledde till något annat? Behöver jag göra mera, av det som jag just gjort? Behövs det något helt annat i stället?

Steg i riktning emot mitt mål att bli av med kroppskilon, är att faktiskt göra eller inte göra. Utesluta saker för att minska i vikt. Tillföra andra saker. Samt att utvärdera. Steg i riktning emot mitt mål att bli året runt badare, är faktiskt att åka till sjön och bada oavsett väder eller vind. Det är bara att göra. Jag blir inte en året runt badare, om jag ska sitta och vänta in rätta känslan, eller om bara det var sol. Det gör mig inte till vinterbadare, inte heller året runt badare. Det som gör att jag blir en året runt badare, är att jag varje morgon jag inte vill åka, åka ändå. Fast det är 10 minusgrader ute, är det att sätta mig i bilen. Med min badväska och åka den där milen till sjön.

Vill jag gå ner kilon, då är det att utesluta sådant som jag faktiskt egentligen vet om, att jag borde utesluta. Jag behöver inte må bra. för att ta tag i det, det behövs inte att någon annan ska göra, eller om bara det där hände. Om bara inte han eller hon… Nej det som behövs, är att jag gör, oavsett vad eller hur, så är det att jag gör. Låter jag bli att trycka i mig sötsaker, utesluta massa mackor. Lägga till saker som är bättre att äta, samt äta mindre så når jag mina mål. Lägger jag sedan till saker som träning eller annat, är det extra plus. Men för att gå ner i vikt behöver jag utesluta sådant som jag egentligen vet, inte är bra för vikten.

What are you waiting for? Ring det där samtalet du är lite rädd för. Det värsta som kan hända, är att det där samtalet kanske inte blir de resultat du vill det ska vara. Men om så är fallet, vet du. Då gjorde du och fick i alla fall möjligheten. Gå den där extra milen. Gör det där du tänkte och blir det fel, då slipper du fundera på. Ibland när man gör, händer det att det faktiskt blir det där som du satt och väntade på. Då om du väntat i flera år på det där perfekta tillfället, kommer du slå på dig själv att du inte gjorde det, då när du först tänkte på det. För jag tror inte jag är ensam om att, ha haft tankar om varför gjorde jag inte det innan, varför har jag väntat så länge.

Nu väntar jag på frukosten jag ska bara skriva klart just det här inlägget. Ha en fin dag. Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

What are you Waiting for, byter vi ut till What are you doing right now?

Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.