Ibland behöver man göra ett röj.


Idag tog jag ett beslut om att inte bad. Det var ett genom tänkt beslut, jag är nöjd med det. Både hon som vill och oviljan är nöjda. Jag har tänkt mig göra rent i tvättstugan och få ordning på en liten strykhörna i stället. Tvättkorgarna ropar på hjälp att bli tömda. De båda tvättmaskinerna är redan igång och jobbar. Golvmoppen står i blöt och bara väntar på att jag ska göra jobbet.

Men jag tänkte mig ett inlägg, innan jag gör klart. För jag har redan genom morgondamp, tömt diskmaskinen, fixat köket, lagt i tvätt, sorterat på den där hyllan i tvättstugan där jag lägger allt som jag inte vill slänga men inte vill ha. Idag gick jag helt sonika och hämtade en sopsäck för det där jag inte vill slänga och slängde. Nu ska det bli i ordning i den där tvättstugan. Jag är en smygsamlare, en sådan där som har svårt att slänga vissa saker.

Vi ska göra nytt tak, fixa med bergvärme och sätta in en kamin i gillestugan har vi pratat om. Taket kommer att bli bytt i mars, bergvärmen kommer i maj och kaminen hmm… Igår skulle vi göra ordning i gillestugan så att kaminen skulle få plats. Men ordningen blev till, vi, jag och maken alltså, har fått nya platser för våra datorer. Riktigt mysigt blev det där på den lilla kontorsdelen. Soffan bor mitt på golvet och tv råkade passa perfekt, där den där tänkta kaminen skulle få bo. Nu är vi inte helt säkra på om vi egentligen, behöver en kamin. Vi blev lite för nöjda för att igen flytta om på tv och soffa.

Vår pelletspanna ska få flytta, istället har vi tänkt oss bergvärme. Slut på allt sot och säckbärande. Nu ska det bli ordning och reda i det där pannrummet. Där ska i stället bli en liten mackapär och ett element. Där till får jag möjlighet att återta det lilla pannrummet, för att igen ska det bli torkrum. Det ska målas så all sot, inte ens minns. Det ska fixas med rep för att hänga tvätt. Lite hyllor vill jag ha till klädhögarna som är torra, en liten matthängare vill jag ha för att torka tunga saker. Min strykbräda ska få bo där och matt hängaren ska även funka för att hänga de strukna kläderna. Längtar tills allt är klart.

Det är alltid så för mig, ser resultatet innan vi ens börjat. Kommer att få krutdamp medans vi håller på, kommer att jobba dygnets alla timmar innan det är klart. De första veckorna kommer även stryktvätten att bli struken. Men jag misstänker att sedan efter några veckor, kommer den där stryktvätten igen ge mig dåligt samvete när jag återigen får leta febrilt efter strukna skjortor.

Eller så får jag under de veckor som kommer, läsa gårdagens inlägg igen och igen så att jag lär mig att det är bara till att göra.

Nej nog skrivet av mig, idag blir det tvättstugerengöring av mig. Ska det bli klart så får jag börja nu. Dessutom så är klockan över nio så nu kan dammsugaren startas. Nu har jag tagit hänsyn nog till att min familj sover. I gatan här ska städas.

Tänk att man kan bli så glad över att få städa…. Får bli Thåström strof här …. Det är ni som är dom konstiga, det är jag som är normal…. hmmm.. det tåls att kluras på…

Lev idag just nu, igår finns inte och morgondagen kommer först imorgon. Just nu gäller, just nu.

Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.