Benjamin Franklin och Snygga människor?

Det fick bli en morgon utan mina badsystrar fast jag skulle haft tid idag. Igår la jag mycket energi på jobbet och är tom på insidan idag. Behöver en långsam takt, tills tiden blir att åka till jobbet idag.

Carina Ikonen Nilsson

Det uteblivna badet får bli en påminnelsebild idag så att jag inte glömmer av att jag egentligen är en Vinterbadare.

Igår fick jag ett mail som jag blev riktigt glad över. Ni vet den där casting processen. Jag skulle maila lite kort och annat. Vilket jag gjorde och jag fick in dom i ett mail, det först var lite svårt. Men när jag fick snurr på det, fungerade det. I går kollade jag snabbt mailen och där va det. Killen som frågade efter kort skrev att han tackade för korten och den lilla filmsnutten. Berättade för mig, att det här va bra han var väldigt nöjd, att mina chanser var goda. Han tänkte bara meddela mig att jag kan vara en bra kandidat, till den kommande filmen. Dom hör av sig igen. Alltså det där var riktigt spännande. Vi får se vart det här landar.

Nåja tänker tipsa om en pod, jag just nu lyssnar till. Dumma människor heter den, intressant där finns många guldkorn att plocka. Igår lyssnade jag på första och andra avsnittet. Första handlade om Benjamin Franklin effekten. Jag har många sådana incidenter i mitt liv. Där jag i vissa situationer bett den jag varit lite på kant med om en liten tjänst. Till exempel, någon som skulle skälla eller tillrättavisa mig. Då blev det först innan tillrättavisningen, att jag frågade hen om hen kunde berätta för mig hur hen gör för att det blev så bra, det där hen gjorde den där gången. Jag skulle verkligen behöva lite tips. Vilket resulterade i att hen blev så glad över att jag hade uppmärksammat, sett det där som hen gjorde så bra. Dessutom bad jag om hjälp med att få till det lite lik hen själv hade gjort. Detta blev sedan ett resultat, där hen i stället för att tillrättavisa mig önskade mig lycka till med det jag i framtiden skulle göra enligt hens råd.

Andra avsnittet handlade om snygga människor. Om att snygga människor kommer undan med saker, som mindre snygga människor inte kommer undan med. Det där var riktigt intressant. Där pratade dom om en undersökning om fångar i USA, vissa fångar som skulle släppas fria, fick hjälp med att fixa till sitt ansikte så att dom såg bättre ut. Vissa fick tips och handledning i hur dom skulle bete sig. En annan grupp fick både och. ( Ansiktsförbättringar och tips och råd.) En fjärde grupp fick inget alls. Det visade sig att de som endast fått plastikkirurgi klarade sig bättre på utsidan, än övriga grupper. Det säger inget om att de slutade göra brott, utan bara att dom mindre sällan åkte fast för brotten. Just det här ger mig rysningar. Men det säger en hel del om oss människor. Det säger mig att vi tillskriver snygga människor saker, bara på grund av deras utseende. Saker som dom kanske inte har, ger dom jobb som kanske andra mindre snygga människor hade gjort bättre. Dom klarar sig bättre än andra människor.

Vad snygga människor är, visade sig tydligen om symmetri, inget ska sticka ut.

Symmetri uppfattas som attraktivt gäller inte bara kroppen utan även i synnerhet ansiktet. Här har äldre studier visat att mänskliga ansikten som är symmetriska generellt uppfattas som attraktivare än osymmetriska ansikten. Och hur vi ser ut i ansiktet är viktigt vid partnerval.

– Det har sagts att kroppen kan vara hur snygg som helst, men det är ansiktet som avgör om en person uppfattas som attraktiv eller inte, säger Anthony Little, doktorand vid University of St Andrews i Skottland. Här kan du läsa hela artikeln om detta.

Men inte bara partner val, utan i jobbsökning, rättegångar mm mm. Kan ju kännas lite orättvist men, men Fult ord, vem har sagt att livet är rättvist?

Nej nog om detta, nu ska jag göra min morgon. Göra mig klar för att jobba.

Gör en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook