Isar kan vara av olika slag. Den här va enkel.

Vilken härligt dag, till trotts regn och rusk började dagen på ett fantastiskt sätt. Vaknade riktigt tidigt idag. redan vid halv sex. Kaffe och någon timma i soffan innan jag började dagen. Vid 8.00 blev det som vanligt bad. Idag vart det spännande att åka till badplatsen. Hade isen försvunnit mera än igår?

Det hade den, vi var idag tre badsystrar som träffades, inne i badstugan hörde vi hur regndropparna blev fler och fler, när vi bytt om för bad. Jag tog med en plastpåse för att skyla morgonrocken från regnet. Nere vid sjön hade isen blivit mindre men mina två badsystrar hade med sig spadar för att hacka is. Jag använde mina händer. Idag fick vi bort ett stort isflak som vi kunde skuffa undan. Nu är det en stor plats att bada i. Nu äntligen är badplatsen, återigen badvänlig. Det var kyligt i vattnet men härligt, kroppens alla celler vaknar till liv och endorfinerna simmar runt i hela kroppen, nu så här efter badet.

En ledig dag för mig, en ledig där jag orkar andas. I går gick mesta delen av dagen till vila, sova till film och vila. Maken stod för matlagning och till vårt favoritprogram Allt för Sverige, hade han fixat väldans goda räkmackor.

Jag lever efter WW, vilket gjort att jag inte äter så mycket mackor. Då får man unna sig, när det är tillfälle. Den veckobonus jag samlat på mig, blev belöning i räkmackor. Just nu står vikten lite still, kanske för att kroppen nu känner att hm, stämmer inte så här lite ska jag inte väga. Men det gör inte att jag ger upp.

Jag vet att inom kort kommer vågen återigen ge mig, min belöning. En belöning som har blivit nu, är klädstorleken M i stället för L, XL. Fick åka förbi klädaffären igår för att inhandla lagom-a underkläder, hittade en varm god kofta som också den var i mindre storlek. Koftor kan jag inte få förmycket av och en i en mindre storlek är en belöning. En belöning av allt mitt tillbaka tagande av självkontroll, i att återigen bli den där som jag var innan jag gick upp så mycket i vikt.

Det går, det är att prova och inte ge upp. Ett steg och ett till, sedan är det många steg som blivit. Alla stegen blir resultat där borta i framtiden, framtiden har redan blivit nu. Jag är så tacksam över att jag ger mig själv denna möjlighet, att jag tar små, små steg. Det ger dom resultat jag vill dom ska ge. Till och med stolt över mig själv att jag är här just nu mitt i allt det där som jag så gärna innan ville. Det fungerar, men det är jag som måste göra jobbet och jag gör det.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. För framtiden är det först där borta då det visar sig vilka val jag gör idag.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook