Nyheterna var de samma fast jag tagit en paus.

Igår när vi kom hem åkte vi igen väg till Uddevalla och träffade sonen och hans familj. Grillen var med, lite korv, ketchup och senap. Vi träffades för att gå på tur upp till Skansberget i Uddevalla. När vi var där så berättade Emilia, att hon hade tänkt sig sova över hos oss. Jag fick säga till henne att hon fick fråga maken, eftersom han skulle jobba som idag. Det blev så att hon åkte med oss hem för att ha pyjamasparty, sedan sova i soffan i vardagsrummet. Hur jag än försökte locka med att vi skulle sova i sängen i sovrummet, blev det en natt på bäddsoffan. I morse gick vi upp vid halv sju, fast jag försökte smyga så hade hon vaknat. Lite kaffe i soffan, sedan frukost och en promenad. Vi hade bjudit över henne mormor på lite kaffe, därför blev det en tur till affären för att köpa fikabröd.

Så härligt att sitta där på en filt och inte ha världstankar i sinnet.

Efter promenaden blev det att plantera lite tomatfrön, lite chili, paprika och lök. Emilia tyckte det var roligt att sätta ner fröerna i jorden. När fröerna var satta, blev det att göra vårfint på framsidan. Jag hade i vintras köpt dynor till hammocken. Dom packade vi upp och la på plats. plockade fram det lilla bordet och ställde fram två trädgårdsstolar, la sedan på en duk på bordet. Emilia ville att vi skulle provsitta lite innan vi gick in för att duka upp med vår mormors fika.

Efter fikan blev det en promenad, sedan hem och fixa mat. Hänga lite i soffan på framsidan, innan maten. Efter mat blev det igen en promenad. Emilia hade med sin sparkcykel som hon vill använda. Många steg blev det och nu känns höften igen. Efter promenaden lite lek, därefter kom mamma och pappa till Emilia, för att hämta henne. Nu är farmor trött. Men en härlig trötthet, och en trötthet inte av oro för vad som händer i världen, utan av roliga saker. Det har varit jobbigt att inte vakta nyheterna men nu när jag kollade insåg jag att det är samma läge nu som det var innan.

Förutom att Dieseln återigen har blivit dyrare. Så är det, inget jag kan göra något åt. Men börjar fundera på att hitta jobb, närmare hemma så jag slipper åka bil. Men här finns inget behandlingshem. Det blir att glatt betala, fast det börjar bli orimligt. När är gränsen nådd för min plånbok? När är det inte lönande, att åka till jobbet. Nej, sånt ska jag inte fundera på inte ännu. En härligt fin söndag och måndag har jag haft.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Då är det en jobbdag igen. Lär inte bli något inlägg imorgon men på onsdag lär det igen bli ett inlägg. Tror till och med det blir ett badinlägg då.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook