Artos när den sätter in och gör ont. Kan det då hjälpa med Kallbad?

Höften ställer till det just nu, höften gör att sömnen blir små korta stunder. Det gör ont när jag går, när jag sitter och när jag sover. Det gör ont hela tiden, mina haltande steg har återigen tagit kontrollen. Jag som var så glad att jag inte haltade. Sånt är livet. Det finns dom som har det värre, jag får stå ut. Men den där sömnen är nog svårast. Att ligga i sängen och bara känna den där morlande värken som bara gnager och gnager. Morfintabletter tar bort toppen av det onda. Men även dom ställer till sömnen.

Jag har inte badat på en vecka, tanken i mig har funnits, de senaste dagarna när värken har suttit i. Kan det hjälpa med ett kallbad?

Jo, tanken har funnits där. Idag tog jag steget ut i bilen iförd i min morgonrock. Badtofflor och vantar med och mössa på huvudet. Bilturen var som vanligt, även om jag har hittat en ny i mig, som ofta säger men du, dieseln är dyr, är detta verkligen en resa som du måste göra? Nä det är det inte, men jag var tvungen att prova om det skulle ta bort toppen på det onda i höften.

Kallt va det, 2,4 minusgrader vid sjön. Isen låg spegelblank där mina badsystrar badat under veckan. Solen lös, allt var så mäktigt vackert. En av mina badsystrar kom till badplatsen nästan samtidigt med mig.

Har man ont i höften, är det ett litet företag att få på strumpor på morgonen. Jag kan villigt lova att det är ännu svårare, att få på och av badskor som liksom är svårt utan höftvärk. Det är inte enklare med höftvärk. Det är till och med riktigt svårt. Det var lite enklare att få på dom, än det var att ta av dom där badskorna.

Jag stod och såg på, när en av mina badsystrar började hacka i isen. Efter en stunds hackande så gick det att gå ut i vattnet, då fick jag en spade att hålla balansen med. Det blev att hacka sig ut i vattnet. Väl nere i djupet, då det blev så pass djupt att man kunde doppa sig. det var då det blev svårt. Men doppade mig gjorde jag. Just då i den stunden, var det som om all värk försvann. Då var det bara kylan jag var tvungen att stå ut med. Upp ur vattnet och gå till badstugan. Krångla av de där åtsittande våta badskorna och på med raggsockar. Idag hade jag badtofflor till sjön, ville inte krångla med skor. Badtofflor med minusgrader är inte att rekommendera, att ha efter ett kallbad. Men det var enklare att ta på än skor, när höften krånglar. Kallt vart det så det var skönt att sätta sig i den varma bilen. På vägen hem kändes ingen värk, berättade jag för maken som jag pratade med. Vi kom överens om att det var för att jag var så kall. Kroppen hade fullt upp med att sätta igång värme då finns det inte något utrymme att känna av värken i höften.

Det har faktiskt sedan jag kommit hem inte gjort fullt så ont. Kan det vara så att alla stegen jag fick i måndags, alla dom uteblivna baden jag inte badat, under veckan som gått gjort att höften spökar? Nu när kroppen börjar bli uppvärmd igen så smyger sig värken tillbaka. Det säger mig att de där badet, inte gjorde mig frisk i höften, men pigg i kroppen. Tiden nu och framåt får visa mig, om det där badet ändå kanske var något som hjälper.

Ha en fin dag. Lev idag just nu, igår är historia och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller just nu.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook