LVL^ har äntligen blivit döpt.


I morse när jag tittade på hur kallt det var ute, blev jag besviken. Kände att usch va kallt. Nu har sjön frusit igen. När vi kom dit jag och mina badsystrar så var sjön täckt av is. Men som alltid gick det att banka bort den. Kyligt vart det i vattnet men bara för att få värken att hålla sig borta lite längre så satt jag i en liten extra stund. Idag hjälpt det inte den bor där inne i höften och mal på. Försöker tänka på annat för att slippa den, men idag är det svårt.

Solen lös där vid sjön och mina badsystrar snattrade på. Ett härligt ljud som jag tycker om. Det där småpratet följer sedan med under dagen och ger mig tankar att tänka. Lite nya tankar i stället för de vanliga grå.

I morgon får vi se om jag åker till sjön innan jobbet. Det är bra för värken, men jag vet inte om jag vill gå på jobbet och känna mig frusen. Jag tar det beslutet i morgon.

Vi har äntligen beställt fått hem och maken har till och med klistrat på de fina klistermärkena på vår lilla husbil. Husbilen har ju sedan länge hetat Lvl^. Nu har det blivit officiellt . Fin bilen, i helgen ska vi till Orust. Jag ska få massage kl 16 på fredag i Henån. Då tänker vi det kan vara bra med en husbilshelg där. Kolla in va fin den blev den lilla bilen. Självklart ska bloggen på husbilen känner jag. Bröten bredvid bilen beror på att byggarna som bytt tak inte varit här och hämtat skräpet ännu.

En vecka har vi väntat på att dom ska komma och ta bort efter sig. Eller till och med lite mera än en vecka. 🙁 och dom betalar vi över hundra tusen till…..

Igår på eftermiddagen när min make kommit hem från jobbet åkte vi till dottern, för att hälsa på henne och hennes familj. Lille Alfred stod ute på altanen och pratade men hans farmor, som nyss flyttat till himlen. Men enligt Alfred så bor inte farmor i himlen utan på månen. Igår pratade han med sin farmor, frågade om hon hade det bra där uppe i månen. Frågade om hon hade ont eller inte. När jag såg klippet på Instagram flyttade det in tankar. Hur tänker han, får han svar av sin farmor? Vad förstår han, vad förstår han inte? Lille Alfred är bara tre år, men snart är han fyra fingrar, berättade han igår. Vilket var viktigt, tror jag. Det är så härligt med barn, tänk att stå på altanen och ropa ut Hej farmor, mår du bra där uppe i himlen? Jo, för min farmor bor i himlen, jag vet att hon mår bra men jag skulle vilja säga till henne att jag skulle behöva en kram med två m. Min farmor sa Kramm inte kram. Hej farmor jag skulle vilja bjuda dig på go-kaffe och ha ett av våra samtal som vi alltid hade. Nu har vi dom där samtalen, fast hon inte bor här på jorden. Ganska så ofta frågar jag och tänker på hur farmor hade sagt, vad farmor tycker om det. Det där med handdiskandet det vet jag att farmor tycker om. Hon pratade ofta om det, om stillheten som fanns i diskandet.

Jag har upplevt det, den där stillheten värmen från vattnet, och det där välbekanta ljudet av porslin som blir rent. Lite så som det var förr när jag var liten. Ett ljud som jag gillar.

Nog för idag nog för mig. Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, just nu. Ta hand om dig.

Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.