Ledigtid är guldkanter i livet.

Igår vart jag ledig. Dagen började med bad. Kallt men, några få simtag gick det att ta. Efter badet så blev det en tur till stan. Pellets var tvunget att köpas. Nu räknar vi dagarna tills vi slipper köpa pellets. Snart ska det borras för bergvärme.

Under resan ringde stora sonen, det blev att maken under samtalet bjöd in till grilleftermiddag. När jag jobbade i lördags, fixade maken och våra grannar iordning en paviljong på vår altan. Nu är markisen, något som inte vare sig kan eller något jag vill använda. Den där paviljongen, vart som att ha förtältmys fast på altanen. Riktigt mysigt.

Sonen skruvade ihop vår lilla drivbänk och maken tömde pallkragarna på jord. Jag har tänkt mig prova på att odla lite sallad, redan nu. Jag tror det kommer att gå, fast det är kallt. Sallad är ju ganska så tålig. Det blir även lite varmare i drivbänken, kommer säkerligen att funka. Skulle det inte fungera så blir det att prova igen lite senare.

Idag hoppade jag badet, det var för skönt att ha soff-häng. När soffhänget vart över, var det till att fixa till roboten. Rengöra den och sedan ladda upp med såpvatten i den för att köra av golven ordentligt. Självklart har jag unnat mig, att stå och diska en stund. Alltså, Hur har jag blivit. Har fått ett stort behov av att vara här och nu. Det där med att diska förhand i stället för maskinen, är ett ypperligt tillfälle för att bli här och nu. Det varma vattnet värmer händerna, det blir en stund av inre ro. Idag ska jag fixa med revisorsaker. Snart är det dags med det årliga revisorbesöket. Deklaration ska göras och det finns en del saker som ska fixas innan revisorn. Jag ska även hinna med att njuta av min dag. Min lediga dag, Lediga dagar är värdefulla för mig. Dom ska det vara lite guldkant på. Fast mina guldkanter kan vara att sticka, måla eller något annat sådant. En av guldkanterna görs redan nu och det är min tid här på bloggen.

Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook