En helt vanlig dag som blev en glimmande onsdagskväll.


Asså maken, Min make han går inte av för hackor. Känner mig som den lyckligaste, kvinnan i världen. Han står ut med så mycket, min make. Han står ut med mina ryck, hänger på och applåderar, när jag ger mig ut på upptåg. När jag hittar på saker, så hänger han på kanske inte alltid. Ibland säger han stopp, andas. Den där natten när jag kom hem och sa att jag skulle skriva bok, då hejade han inte på. Han sa mera: ja ja gör du det. Därefter tänkte han nog, att han skulle få samla upp mig, när jag insåg att jag aldrig skulle göra det.

När jag fick för mig att jag skulle börja träna, hejade han på och hjälpte till att få till alla träningssaker. När jag ville bli vinterbadare, då vart det 24 mil en dag bara för att jag ville ha badskor och badhandskar. När jag kommer hem helt slut efter jobbet. Då gör han allt det där som jag inte orkar. Jag kan ligga en hel dag på soffan, medans han jobbar. När han kommer hem gör han god middag. Tar hand om mig och låter mig vila.

Idag när jag körde till jobbet, berättade jag att jag skulle vilja ha en ny smartklocka. Berättade att jag skulle vilja ha en riktigt klocka. En sådan där grym Garmin som jag innan hade innan, alla mina samsung-medel-måtts-klockor.

När jag kom hem efter mötet så hade han lagat fläskfilé med gudagod sås. Kokt potatis och hade kokat morötter till det. Jätte härligt att komma hem, till så god mat. Jag hade innan sagt något om blodpudding. Efter maten gick jag till källaren, satte på tv och la mig för att sova lite. När jag vaknat till, bad han mig komma till hans skrivbord. Då plockar han fram en present så här på en helt vanlig onsdag. En Garmin smartklocka, en som har alla dom där finesserna, som jag vill ha. Jag är fri från de där samsung-smart-klockorna. Nu har jag klockornas klocka. En smartklocka som på riktigt, kan mäta simtagen på riktigt. Jo, jag är gift med för mig världens bästa man. Hur kunde jag ha sådan tur. Hur kunde jag göra ett så bra val. Känner mig så tacksam över att han finns i mitt liv. Det är verkligen jag och han mot världen. Eller nej, det är jag och han med världen. För mig är det kärlek. Nog om hyllningar om min make.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen den, den kommer först i morgon. Just nu, gäller.

Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.